İdlib'e Hava Saldırılarında Ölü Sayısı 19'a Yükseldi

Esed rejimi ve destekçisi Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne gerçekleştirdiği hava saldırılarında 5 sivil daha yaşamını yitirdi. Dün geceden bu yana ölen sivillerin sayısı 14'ten 19'a çıktı.

06.07.2019-16:25 - (Son Güncelleme: 06.07.2019-16:35)

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki yerleşimlere yapılan hava ve kara saldırılarında 5 sivil daha hayatını kaybetti.

Esed rejimi ordusu ve İran destekli yabancı teröristlerden oluşan rejim güçleri ile Rusya, öğle saatlerinden itibaren İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki Kefrenbil ve Han Şeyhun ilçeleri, Bıdama ve Mıhambil beldeleri, Has, Bsida, Rekaya, Marrıthırme, Sıhyan, Msıbin, Keferin, Kefersecne, Termela, Bsankol, Ureynibe, Ermenaya ,Kırmit, Sermin, Hiş, Abiein ve Amriyye köylerine hava ve kara saldırıları gerçekleştirdi.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından alınan bilgiye göre, Han Şeyhun ilçesinde 2, Mıhambil beldesinde 2 ve Kırmit köyünde 1 olmak üzere toplam 5 sivil öldü.

Sivil Savunma ekipleri, enkaz altındakileri arama kurtarma çalışmalarına devam ederken, ölü ve yaralı sayısının artmasından korkuluyor.

Öğle saatlerinden itibaren hayatını kaybedenlerle birlikte dün geceden bu yana ölen sivillerin sayısı 14'ten 19'a çıktı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal