İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Bu Kadar Hızlı Hasar Tespitinin Yapıldığı Başka Ülke Olmamıştır

İçişleri Bakanı Soylu, "Hem Malatya hem Elazığ olsun, bu kadar hızlı hasar tespitinin yapıldığı başka bir ülke olmamıştır." diye konuştu.

27.02.2020-10:53 - (Son Güncelleme: 27.02.2020-12:47)  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Bu Kadar Hızlı Hasar Tespitinin Yapıldığı Başka Ülke Olmamıştır

Editör masasına konuşan İçişleri Bakanı Soylu, "Hem Malatya hem Elazığ olsun, bu kadar hızlı hasar tespitinin yapıldığı başka bir ülke olmamıştır." diye konuştu.

Bakan Soylu, "Depremde yardımları STK'lerin, belediyelerin kendi başına dağıtmasına izin vermedik. Bu, bizim değil Türkiye Afet Müdahale Planı'nın kararı." şeklinde konuştu.

"150 bin kişiye sosyal rehabilitasyon uygulandı"

Depremin akabinden şimdiye dek Elazığ ve Malatya'da neredeyse 150 bin kişiye sosyal rehabilitasyon uygulandığını ifade eden Bakan, "Hem Malatya hem Elazığ olsun, bu kadar hızlı hasar tespitinin yapıldığı başka bir ülke olmamıştır." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Elazığ ve Malatya'daki depremlerin akabinden şimdiye dek 460 milyon lira harcandığını belirtti.

"Olası deprem için büyük İstanbul planı hazırlıyoruz"

Olası büyük İstanbul depremi için büyük İstanbul planı düzenlediklerini belirten Bakan Soylu, "Vatandaşlarımızın yıkılan binaları, acil yıkılacak binaları, çok ağır hasarlı olarak tespit edilen binalarının paralarını, kanunun da önüne geçerek ödemeye başladık." diye konuştu.

"Elazığ ve Malatya'da nisan ayının sonunda hayat normale dönecek"

Bakan, "Elazığ ve Malatya ile ilçelerinde önümüzdeki nisan ayının sonunda genel perspektif olarak hayat normale dönecek." şeklinde konuştu.

Deprem sonrasında yapılan faaliyetlerle alakalı bilgi aktaran Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Muhtarlarla WhatsApp grubu kurduk. Hala WhatsApp grubumuz devam ediyor. Bir taraftan muhtarlarla, bir taraftan sivil toplum örgütleri ile yardım götürdük, bir taraftan gönüllüler yardım götürdü. Yardımı da tek alanda dağıtmadık. Kendi koordinasyonumuzda 4-5 ayrı yapı içerisinde bu yardımı dağıtmaya çalıştık."

"İmralı'daki yangınla ilgili bir risk söz konusu değil"

Bakan Soylu, İmralı'daki yangınla alakalı, "İmralı'daki cezaevinin çok ötesinde, çok uzağında köşede bir yer, bir risk söz konusu değil." dedi.

"PKK bir kadın örgütüdür, bunun üzerine konuşlanmıştır"

Terörle mücadele hususunnda bahseden Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye özellikle çukur olaylarından sonra terörü kaynağında kurutmaya geçti. Sadece teröristle değil kültürel terörizmle mücadele ediyoruz. PKK bir kadın örgütüdür, bunun üzerine konuşlanmıştır. PKK'nın tüm eylemlerinde kadınların bulunma oranı yüzde 56."

"Terörizmle mücadeleyi anaların cesareti bitirecektir"

Uyguladıkları ikna faaliyetlerilye bu sene 48 teröristin örgütten ayrıldığını belirten Soylu, "PKK teröristiyle mücadeleyi tüm kurumlarımız büyük kararlılıkla sürdürüyor ama terörizmle mücadeleyi anaların cesareti bitirecektir." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, "Doğu ve Güneydoğu, önümüzdeki 10-15 yılın tekstil üretim merkezi haline geliyor." şeklinde konuştu.

"Bu bizim doğru bir istikamette gittiğimizin belki de en önemli delili"

Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Terör örgütünden ayrılması için ikna ettiğimiz 273 kişi, terör örgütünün bu iklimden ikna edip götürebildiği 130 kişi... Bu, bizim terör örgütünün içerisine duhul etme kabiliyetimizin, terör örgütlerinin ikna kabiliyetinden çok daha üstün, yüksek olduğunu ve doğru bir istikamette gittiğimizin belki de en önemli delilidir."

"102 uyruktan 7 bin 918 kişiyi sınır dışı ettik"

Bakan, yabancı teröristlerle ilgli, 102 uyruktan 7 bin 918 kişiyi sınır dışı ettiklerini belirtti.

"Kim ne söylerse söylesin Gezi olayları büyük bir ihanettir"

"Kim ne söylerse söylesin Gezi olayları büyük bir ihanettir. Bizden sonra gelecek nesiller bunun hesabını soracaklar." şeklinde konuşan Bakan Soylu, Gezi olaylarının, başlangıcından itibaren masum olarak görülemeyeceğini belirtti.

"Sayın Davutoğlu korunmakla mükellef bir kişidir"

Soylu, "Sayın Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti eski başbakanıdır, korunmakla mükellef bir kişidir. Sayın Davutoğlu'nun bugün 63 koruması var."diye konuştu.

"Bekçiler polisin yardımcısıdır"

Bekçilerin polisin yardımcısı olduğunu dile getiren Soylu, şunları kaydetti:

"Polise verilen 'önleme araması, denetim yapma, istihbarat toplama, adli arama, olay yeri inceleme yapma ve bilgi alma' gibi yetkiler bekçilerde yoktur. Bekçilerden vatandaşlar rahatsızlık yaşamıyor, ideolojik gruplar rahatsızlık yaşıyor."

Bakan Soylu, bekçiler sayesinde günlük hırsızlığın 282'den 147'ye düştüğünü belirtti.

içşleri Bakanı Soylu, "Türkiye'de bizim kurumumuz kadar yanlış yapana ceza veren ikinci bir kurum söz konusu değildir. Yılda yanlış işlere karışan 500 polisi, 200 jandarmamızı görevinden alıyoruz, kaymakamımız yanlış yapıyorsa alıyoruz." dedi.

"Avukatın Polis Akademisinden ilişiği kesilecek"

Bakan Soylu, Ceren Damar Şenel cinayeti zanlının avukatı Vahit Bıçak'ın Polis Akademisinden münasebetinin bugün kesileceğini açıkladı.

"Kadın cinayetlerinde azalma var"

Türkiye'deki kadın cinayetlerinde azalma olduğuna vurgu yapan Soylu, "Kadın cinayetleri Bu yıl hayatını kaybedenlerin sayısında yüzde 28'lik azalma var." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.   

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal