İBB'den Şile'de Yoğunluk Açıklaması!

Şile'de günlerdir yaşanan su kesintisine vatandaş büyük tepki gösterdi. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İBB, yıllardır yoğunluğu ile bilinen ve böyle bir sıkıntı yaşanmayan Şile'deki durumu, yoğunluktan dolayı su basıncı oldu diyerek savunmaya çalıştı.

07.07.2020-10:57 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-10:59) İBB'den Şile'de Yoğunluk Açıklaması!

Şile'de günlerdir yaşanan su sıkıntısı vatandaşların büyük tepkisini çekti. Konu ülke gündemine de gelirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eleştirinin odağında oldu ve 'İstanbul 90'lı yıllara geri döndü' yorumu yapıldı. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan İBB kendini daha da gülünç duruma düşürdü.

Yıllardır hafta sonu yaşanan yoğunluk ile bilinen Şile'deki kesintinin nedeni buna bağlandı. Daha önce böyle bir durumla karşılaşılmaması ve kesintinin bu döneme denk gelmesi ise ironik olarak değerlendirildi. 

İBB tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Şile İçmesuyu Arıtma Tesisi, 1994 yılında günlük 11 bin metreküp kapasite ile inşa edilmiştir. Tesis aynı kapasite ile hizmet etmeye devam etmektedir. Şile'nin nüfusu ise sadece son 13 yılda, yani 2007 yılından bugüne yüzde 48 artarak 25 binden 37 bine çıkmıştır. Bir turizm bölgesi olan Şile'de hafta sonu günübirlik nüfus ise 1 milyona ulaşmaktadır. Bu nedenle yaz aylarında özellikle de pazar günleri Şile ilçesinin üst kotlarında su basıncı sorunu yaşanmaktadır.

Bu hususa çözüm bulmak gayesiyle ilave 20 bin metreküp/günlük arıtma tesisi inşaatı 2018 yılında ihale edilmiş olup bu yıl sonunda devreye alınacaktır. Ayrıca, İBB ve İSKİ Şile'deki bu soruna acil çözüm bulmak için de çalışmalarına başlamış olup kısa sürede çözüm sağlanacaktır."

ŞİLE'DE SU KUYRUĞU

Şile'de günlerdir yaşanan su sıkıntısı nedeniyle İBB vatandaşa tankerle su götürdü. Bu durum ülke gündemine gelirken, İBB İstanbul'u 90'lı yıllara geri götürdü yorumu yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal