İBB Meclisi'nde Engin Özkoç Gerginliği

Geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu'nda söz alan CHP'li Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etti. Bu hakaret sonrası meclisteki vekiller Özkoç'a tepki gösterirken, olay İBB Meclisi'ne taşındı. AK Partili ve CHP'li meclis üyeleri arasında tartışma çıktı.

09.03.2020-17:05 - (Son Güncelleme: 09.03.2020-17:09)

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmesi TBMM'de tartışma çıkartırken, bu durum İBB Meclisi'nde de devam etti. İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili olan Tevfik Göksu, Özkoç'u eleştirirken, bu sözler CHP'li üyeler tarafından tepki gördü.

Oturumda konuşan Göksu, "Dünyada 7 düvelle mücadele ederken bu ülkenin bazı vatandaşlarının 'İdlib'de ne işiniz var' demesi bu ülke adına utançtır. Geçtiğimiz toplantıda 'Recep Tayyip Erdoğan'ı anlamak için bu toprakların ruhuyla özdeş olmanız gerekir, bu toprakların tarihini bilmeniz gerekir. Recep Tayyip Erdoğan'ı anlamak için sevinciyle sevinmeniz, hüznüyle hüzünlenmeniz gerekir' demiştim." ifadelerini kullandı.

"TEKRAR TEKRAR KENDİSİNE İADE EDİYORUM"

Türkiye'nin 2'nci büyük meclisinde konuştuklarını belirten Göksu, "Bu toprakların değerleriyle uzaktan yakından ilgisi olmadığını ortaya koyan CHP Grup Başkanvekili şahsın ülkemiz için büyük bir mücadele veren Cumhurbaşkanımızla ilgili bütün sözleri bu Meclis'ten tekrar tekrar kendisine iade ediyorum. Bir gün katil Esed'e laf edemeyenler bu ülkenin askerine, Cumhurbaşkanı'na laf etme cüretini nereden alıyorlar? 'Vatan haini nerede?' denildiğinde 'burada' diyenler şurada dursun 'Vatan sana canım feda' diyenlere selam olsun." dedi.

CHP'LİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Göksu'nun bu sözlerinden sonra CHP'li üyeler tepki gösterdi ve ellerini sıralara vurarak masalara bırakılan Türk bayraklarını salladı. İBB Meclisindeki gerginlik uzun sürmedi ve oturumu yöneten Meclis Başkanvekili, "Değerli arkadaşlar, ben bu yaklaşımı kabul etmiyorum. Lütfen sıralarınıza oturun. Herkesi oturmaya davet ediyorum." diyerek üyeleri sakinleştirdi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal