Hülya Hökenek Kimdir?

Hülya Hökenek kimdir? Hülya Hökenek nerede ve ne zaman doğdu? İşte Hülya Hökenek ile ilgili tüm detaylar...

04.07.2020-16:40 - (Son Güncelleme: 24.05.2021-11:49)

Hülya Hökenek, Türkiye’nin tanınan gazetecilerindendir. Pek çok televizyon kanalında görev almıştır. 2018 Eylül ayında, yapımcı Kamer İncedursun ile hayatını birleştirmiştir. Kariyeri, geçmişi ve hayatı ile ilgili bilgileri aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz.

HÜLYA HÖKENEK ÖZGEÇMİŞ

Hülya Hökenek, 1978 Şırnak Cizre’de doğdu. İlköğretim ve lise yıllarını Cizre’de geçirdi. Lise eğitimini tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi’ni kazanarak İstanbul’a yerleşti. Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde öğrenim gördü. Üniversitesi öğrenciliğinin başlarında, ünlü gazeteci Fatih Altaylı ile tanıştı. Bu tanışma ile Hülya Hökenek’in hayatı şekillenmeye başladı. Akademi İstanbul’da da dersler aldı. Kişisel yaşamında müzik, bilardo, satranç gibi hobi alanlarına meraklı olması ile bilinmektedir. Ayrıca, koyu bir Beşiktaş takımı fanatiğidir.

MESLEKİ KARİYERİ

Hülya Hökenek, İstanbul Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra, Fatih Altaylı’yı asiste ederek, Kanal D bünyesinde iş hayatına atılmış oldu. Hülya Hökenek kimdir diye merak edenler için, bir dönemin önemli televizyon programlarından ‘Teke Tek’te muhabirlik yaptığını söyleyebiliriz. Bu alanda kendini göstererek , pek çok önemli röportaja katıldı. 1997’de Fatih Altaylı ile Abdullah Öcalan, Mesut Barzani gibi kişilerle röportajlar gerçekleştirdi. Bu çalışmalarının ardından, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda (BRT) kariyer hayatına devam etti. Yaptığı özel haberler ile ismi duyulan Hülya Hökenek, burada da özel dosya haberciliği alanında görev aldı. 2001 senesinde kanalın kapanması ile buradaki çalışma hayatı sona erdi.

Hülya Hökenek, mesleki alanda kendini geliştirmek adına, Londra’ya gitti. London Institute’de Fast Track Journalism( Hızlandırılmış Gazetecilik) dersleri aldı. Bir yandan da, üç sene boyunca bu ülkede dil eğitimi gördü.

Türkiye’ye dönüşüyle beraber, Kanal 7’de haber sunuculuğu yapmaya başladı. Yaklaşık 3 sene, bu kanaldaki görevini sürdürdü. Kanal 7’den ayrılınca, KanalTürk’te Ana Haber Bülteni sunuculuğuna geçti. Buradaki 8 aylık tecrübesinin ardından, TRT kanalına transfer oldu. Hülya Hökenek kimdir diye araştıranların sıklıkla karşısına çıkacak bilgilerden biri de, TRT’de yaptığı spikerlik ve programcılık hayatıdır. Tam 7 sene boyunca bu kanalda gazetecilik kariyerini sürdürmüştür.

Hülya Hökenek, 2018 senesinde Habertürk televizyon kanalında çalışmaya başlamış, bu kanalda ‘Gün Ortası’ ve ‘Enine Boyuna’ programlarını yönetmiştir.

Geçtiğimiz dönemde, ‘Enine Boyuna’ adlı programına konuk ettiği Nagehan Alçı ve Ersan Şen’in, canlı yayında şiddetli tartışmaları sonucu, yayını kesip reklam arası vermiştir. Bu sebeple Hökenek, özellikle sosyal medya pek çok tepkiye maruz kalmıştır. Bu olay, bir süre medyanın gündemini oldukça meşgul etmiştir.

Hülya Hökenek kimdir? diye merak ediyorsanız, Habertürk kanalında halen yürütmekte olduğu programlara göz atabilirsiniz.

HÜLYA HÖKENEK SUNDUĞU PROGRAMLAR

1- Gündem

2- Gün Ortası

3- Enine Boyuna

4- Görev yaptığı kanalların haber bültenleri

HÜLYA HÖKENEK ÇALIŞTIĞI TV KANALLARI

1- Habertürk

2- Kanaltürk

3- TRT

4- BRT

5- Kanal 7

6- Kanal D

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal