Hulusi Akar'dan Flaş DAEŞ Açıklaması

İyi Parti'ye yaptığı ziyaretin ardından açıklama yapan Bakan Akar, harekat bölgesindeki tek DAEŞ hapishanesinin boşaltıldığını bildirdi.

14.10.2019-14:05 - (Son Güncelleme: 14.10.2019-14:54)

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, parti liderlerini ziyaret ederek Türkiye'nin Fırat'ın doğusundaki terör hedeflerine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı hakkında bilgi veriyor.

Bakan Akar, ilk ziyareti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yaptı. 

Ziyareti sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Akar, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın genel başkana bilgilendirme yaptık. Görüşlerimizi paylaştık. Konuya birlikte müttefiklik ruhuna uygun NATO ile ABD ile birlikte çalıştık.

Bunun mümkün olmadığını görünce bir karar verdik, 9 Ekim'de uygulanmaya başlandı. Mehmetçiğin başarısıyla devam ediyor. Tel Abyad ve Resulayn kontrol altında. Bizim için tek hedef teröristler. Kürt kardeşlerimiz için her türlü gayreti gösteriyoruz. 

YPG'LİLER DEAŞ HAPİSHANESİNİ BOŞALTMIŞ

DEAŞ konusunda bir hapishane meselesi var. Bölgemizde tek DEAŞ hapishanesi var. Gittiğimizde YPG'liler tarafından boşaltıldığını gördük. Siviller konusunda hassasız. Her türlü gayreti gösteriyoruz."  

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ İLE DE BİR ARAYA GELECEK

Akar saat 16.00’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirecek.

Tedavisi tamamlanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 3 hafta aradan sonra bugün mesaiye başladı. Akar’ın MHP liderini de ziyaret ederek harekatla ilgili bilgi vereceği bildirilirken görüşmenin saati hakkında bilgi verilmedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal