Hollanda, 50 FETÖ'cüye Oturum İzni Verdi

Hollanda hükümeti, dosyalarının Türkiye'nin eline geçmiş olabileceğini bahane göstererek 50 FETÖ'cünün daha sığınma başvurularını onaylayarak oturum izni verdi. Böylece, bu gerekçeyle oturum izni verilenlerin sayısı 60'a çıktı!

01.02.2020-15:00 - (Son Güncelleme: 01.02.2020-14:50) Hollanda, 50 FETÖ'cüye Oturum İzni Verdi

Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakan Yardımcısı Ankie Broekers-Knol, çeşitli Batı ülkeleri adına çalışan avukat Yılmaz S.'nin, "casusluk" suçlamasıyla gözaltına alınması ile ilgili gelişmeler konusunda Temsilciler Meclisi'ne bilgi verdi.

Ankie Broekers-Knol, Hollanda Göç ve Vatandaşlık Dairesi (IND) adına iltica başvurularını araştıran Yılmaz S.'de, 10 kişinin dosyasının bulunduğunu bildirdi.

Knol, bu dosyaların, Yılmaz S.'nin gözaltına alınmasından önce incelendiğinin saptandığını kaydetti.

HOLLANDA FETÖ'CÜLERİ KOLLUYOR

Bakan Krol, iltica talebinde bulunan diğer kişilerin dosyalarını imha edilip edilmediği hakkında şüpheleri olduğunu, bu dosyaların Türk makamlarının eline geçmiş olabileceğini düşündüklerini öne sürdü.

Krol, bu nedenle Yılmaz S.'nin 2018 ve 2019 yıllarında dosyaları üzerinde çalıştığı 50 kişinin sığınma başvurularını onayladıklarını ve bu kişilere oturum izni verdikleri skandalını duyuru.

Yılmaz S. ile ilgili sürecin yakından takip edildiğini belirten Krol; bu kişinin geçen ay üst Hollandalı düzey yetkililer tarafından hücresinde ziyaret edildiğini, adil ve hızlı bir şekilde yargılanması için çaba harcadıklarını iddia etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal