HDP'li Sırrı Süreyya Önder Teslim Oldu

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nin kararıyla cezası belli olan Önder, Kocaeli Adliyesi'ne gelerek İnfaz Savcılığı'nda işlemlerini gerçekleştirdi.

06.12.2018-12:47 - (Son Güncelleme: 06.12.2018-12:37) HDP'li Sırrı Süreyya Önder Teslim Oldu

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nin kararıyla cezası belli olan Önder, Kocaeli Adliyesi'ne gelerek İnfaz Savcılığı'nda işlemlerini gerçekleştirdi. Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Önder, cezanın onandığını, bu sebeple Kandıra'daki cezaevine teslim olacağını ifade etti.

Daha sonra yanındakilerle araca binen Önder, Kandıra'daki 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na geldi.

Önder, girişte basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sözlerinin arkasından olduğunu vurgulayarak, 'Ne sarf ettiysek, arkasındayız. Bütün dostlara selam. Barış ve demokrasi kazanacak.' ifadelerini kullandı. Konuşmasından sonra Önder, cezaevine giriş yaptı.

Diğer yandan, Önder'in yasal cezai indirimler uygulanmak suretiyle cezaevinde geçireceği süre göz önüne alındığında, koşullu salıverilme tarihinin 19 Temmuz 2021, hak ederek tahliye tarihinin ise 3 Haziran 2022 olduğu öğrenildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal