HDP Mİlletvekili Hapse Mahkum Edildi

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ın davasında karar çıktı. Mahkeme Gülser Yıldırım'a 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

19.04.2018-17:16 - (Son Güncelleme: 19.04.2018-17:10) HDP Mİlletvekili Hapse Mahkum Edildi

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, farklı suçlardan 12.5 yıldan 59 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılandığı davada, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Hakkında yürütülen soruşturma dahilinde 4 Kasım 2016 tarihinden beri tutuklu bulunan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ın Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasında karar verildi. HDP Diyarbakır Miletvekili Feleknas Uca, parti il yöneticileri ve avukatların da katıldığı celsede Gülser Yıldırım, savunmasını Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla Kürtçe yaptı. Gülser Yıldırım, hakkında 7 kez 'terör örgütü propagandası yapmak', 4 kez 'suç ve suçluyu övmek', 2 kez 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' ile Kobani olaylarında 'suç işlemeye tahrik' suçlarından 12,5 yıldan 59 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada Yıldırım'a, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası çarptırıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal