HDP Açık Kapı Bıraktı: CHP ile İttifak Düşünülebilir!

HDP'den yerel seçimlerle alakalı dikkat çeken bir açıklama geldi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan bir soru üzerine, CHP'den teklif gelmesi halinde bunu düşüneceklerini söyledi.

14.11.2018-13:56 - (Son Güncelleme: 14.11.2018-13:50) HDP Açık Kapı Bıraktı: CHP ile İttifak Düşünülebilir!

"CHP ile ittifak kurulacak mı?" sorusuna yanıt veren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Bundan sonrası bakımından yereller başta olmak üzere merkezi görüşmelerde de böyle bir teklif olursa barış, demokrasi ve özgürlükler çerçevesinde kapımızın açık olduğunu söyleyebiliriz."

KILIÇDAROĞLU-TÜRK GÖRÜŞMESİ

Gazetecilerin sorusu ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eski HDP Milletvekili Ahmet Türk arasında gerçekleştirilen görüşmeyi değerlendiren Buldan, görüşmenin tesadüfen olduğunu ifade etti.

Buldan toplantının, partisinin karar mekanizmasında alınan bir karar çerçevesinde olmadığını ifade ederek, "Tesadüfi dahi olsa Ahmet Türk gibi kişilerin bu tür görüşmeleri yapmasında bir sıkıntı görmediğimizi özellikle söylemek istiyorum. Ancak asıl görüşmeler, karar mekanizmalarımızda vereceğimiz kararlar ve halkımızla gerçekleştireceğimiz görüşmeler açısından olan görüşmelerdir" diye konuştu.

'KAPIMIZ İTTİFAKA AÇIK'

Yerel seçimlerde CHP ile kurulacak muhtemel bir ittifakı da değerlendiren Buldan, şimdilik bir gelişme olmadığını söyleyerek, şu sözleri kullandı:

"Yerellerde gerçekleştirilecek olan görüşmelerin önemli olduğunu düşünüyorum. Merkezi manada alınmış bir karar ve görüşme yok şimdiye dek. Bundan sonrası bakımından yereller başta olmak üzere merkezi görüşmelerde de böyle bir teklif olursa barış, demokrasi ve özgürlükler bakımından kapımızın açık olduğunu söyleyebiliriz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal