Lastik-İş Sendikası Başkanı Karacan'ı Öldüren Zanlı Tutuklandı!

Sakarya'da tartıştığı bir kişi tarafından silahla vurulan ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybeden Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan'ın katil zanlısı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

14.11.2018-13:48 - (Son Güncelleme: 14.11.2018-13:43) Lastik-İş Sendikası Başkanı Karacan'ı Öldüren Zanlı Tutuklandı!

Dün Sakarya'nın Arifiye ilçesinde, lastik fabrikasındaki sendika temsilciliğinde tartıştığı Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan'ı, onun belinden aldığı tabancayla vurup öldüren ve yanındaki 2 kişiyi de yaralayan Sedat U. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

KARACAN GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Öte taraftan Karacan için sendikanın İzmit'teki sosyal tesislerinde tören yapıldı. Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden alınan Karacan'ın cenazesi, İzmit'teki evinde helallik alınmasının sonrasında Lastik-İş Sosyal Tesislerine getirildi.

Abdullah Karacan'ın eşi Tülay Karacan, çocukları ve arkadaşları, tabuta sarılarak gözyaşı akıttı.

Burada açıklamalar yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Karacan'ın Lastik-İş Sendikasını zor zamanlardan bu günlere taşıdığını söyleyerek, Karacan'ın lastik işçilerinin koşullarının iyileştirilmesi için uğraş gösterdiğini ifade etti.

Karacan'ın iradeli ve kararlı bir başkan olduğunu söyleyen Çerkezoğlu, "Lastik fabrikalarında taşeron şirketlerin ortadan kaldırılması onun eseriydi. Bugün buradan bir defa da Abdullah başkanımıza söz vermeliyiz. Çok açıktır ki Abdullah Karacan, verdiği bu mücadeleyle hep bizim tarafımızda olacak ve biz onu yaşatacağız. Başta lastik işçileri, Lastik-İş Sendikamız, DİSK'in 22 sendikası ve DİSK, Abdullah Karacan'ı yaptıklarıyla, mücadelesiyle yaşatmayı sürdürecek." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal