Hakkari'de Fasulye Yutan Küçük Heval Felç Kaldı!

Hakkari'de Heval adlı 2.5 yaşındaki çocuğun ağzına attığı fasulye taneleri hayatına mal oldu.

10.08.2020-09:12 - (Son Güncelleme: 10.08.2020-09:12) Hakkari'de Fasulye Yutan Küçük Heval Felç Kaldı!

Hakkari'nin Sümbül Mahallesi'nde ikamet eden İsa ve Şadiye çiftinin çocukları olan küçük Heval'in, 18 Haziran günü evlerinin mutfağında ağzına attığı fasulye taneleri, küçük çocuğun hayatını felç etti.

Minik Heval'in nefessiz kalmasına yol açan fasülye taneleri ailenin çocuklarını Hakkari Devlet Hastanesi'ne götürmesine kadar ilerledi.

Burada gerçekleşen ilk müdahalenin sonrasında Heval, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'ne gönderildi.

Hastanede fasulye tanelerinden kurtulan Heval Temeş, daha sonra çocuk yoğun bakım servisine sevk edildi.

Burada alınan sonucun ardından 2 aydır cihaza bağlı yaşamaya mahkum kalan küçük Heval'in beynine oksijen gitmediği için konuşamayacağı ve ömür boyu yatalak kalacağı ifade edildi.

''ÖMÜR BOYU YATAĞA BAĞLI KALACAK''
Bu doğrultuda açıklama yapan acılı anne Şahide Temeş, ''Evdeyken 18 Haziran günü çocuğumun nefes borusuna fasulye kaçtı. Hakkari Devlet Hastanesi'ne götürdük. Oradan da Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'ne sevk edildi. Doktorlar, bize 'Çocuğunuz ömür boyu yatalak kalacak' dediler. Çocuğumun eski sağlığına kavuşması için iyi bir tedavi gerekiyor. Bu konuda yetkililerden ve hayırseverlerden destek bekliyoruz.

Çocuğumun nefes borusundaki kuru fasulye taneleri çıkarıldı. Allah razı olsun buradaki doktorlar çok ilgileniyorlar. Çocuğum iyi olsun diye çabalıyorum, ama benim çabam de yetmiyor. Bu konuda destek bekliyoruz. Beynine oksijen gitmediği için konuşamıyor. Mama veriyorum, bazen kusuyor, bazen yiyemiyor. Büyük ve küçük abdestini yapamıyor. Elimden bir şey gelmiyor. Elim bağlı bir şekilde bekliyorum.'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal