Hadımköy Askeri Hastanesi Coronavirüs Hastalarına Hizmet Verecek

Ülkemizde günden güne etkisini artıran coronavirüs salgınına yönelik mücadele devam ediyor. 128 yıllık tarihi olan Hadımköy Askeri Hastanesi restorasyon çalışmalarının ardından coronavirüs hastalarına hizmet vermeye başlayacak.

10.04.2020-16:38 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-16:20) Hadımköy Askeri Hastanesi Coronavirüs Hastalarına Hizmet Verecek

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de etkili oldu. 1 aylı süreçte yaklaşık olarak 45 bin vatandaşımızı etkileyen virüs nedeniyle önlemler alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda hastanelerdeki çalışmalar da devam ediyor. 2. Abdulhamit Han'ın Arnavutköy Hadımköy'de yaptırdığı tarihi hastane pandemi hastanesine çevrilecek.

Hastane restorasyon sürecinin ardından Arnavutköy Belediyesince İl Sağlık Müdürlüğüne tahsisi sağlanacak. Öte yandan hastanedeki restorasyon çalışmalarının 45 gün sürmesi bekleniyor. Hastanede çalışmaların ardından coronavirüs hastanesi olarak çalışmaya başlayacak.

TÜRKİYE'DEKİ SON DURUM

Türkiye'de şimdiye kadar 42 bin 282 coronavirüs vakası tespit edildi. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 908'e yükseldi. Tedavilerinin ardından taburcu edilenlerin sayısı ise 2 bin 142'ye yükseldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal