Hacca Gidecek Olan FETÖ Sanığının Adli Kontrol Şartı Kaldırıldı

Isparta'daki bir FETÖ davasında mahkeme ilginç bir karara imza attı. Hakkında yurt dışına çıkış yasağı olan sanığın bu yasağı hacca gideceği için kaldırıldı.

27.05.2019-10:57 - (Son Güncelleme: 27.05.2019-10:52)

FETÖ mensubu olduğu gerekçesiyle Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Fatma Çalış, 1 ay tutuklu kalmasının ardından, yurt dışına çıkış yasağı konarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Çalış'ın avukatı Sacit Altuğ, 2019 Hac kurasında Fatma Çalış'ın kesin kayıt yaptırma hakkı kazandığını, belirlenen tarihler arasında kesin kayıt işlemi yaptırdığını, pasaport alabilmesi için yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti.

Mahkeme, sanığın Hac'ca gittikten sonra bir daha gelmeyeceğini değerlendirdi ve talebi reddetti. Bunun ardından avukat Sacit Altuğ, bir üst mahkeme olan 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz etti.

Mahkeme, FETÖ üyeliğinden yargılanan Fatma Çalış'ın Hac kurasında çıkmasını dikkate alarak şu kararı verdi: “İtiraz ardından mahkememiz tarafından yapılan değerlendirmede, sanığın yedi senedir gitmek için başvurduğu, 2109 senesi kur'asında Hac kayıt hakkı kazandığı, kesin kaydını yaptırdığı, hakkındaki adli kontrol şartının kaldırılmaması halinde Hac vazifesini yapamayacaktır. Bu sebeple bir daha kayıt yaptırma şansını elde edemeyecektir.

Bu durum, sanığın mağduriyetine sebep olacaktır. Bu sebeple adli kontrol kararının ölçülü olamayacağı anlaşıldığından, adli kontrol kararının kaldırılmasına karar verilmiştir.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal