Gizemli Kazının Yapıldığı Kırmızı Ev Yüzünden Mahalle Taşındı

Mersin'in Tarsus ilçesinde gizemli kazının gerçekleştiği 'kırmızı ev' kendi kaderi ile baş başa kaldı.

11.01.2019-14:08 - (Son Güncelleme: 11.01.2019-13:51) Gizemli Kazının Yapıldığı Kırmızı Ev Yüzünden Mahalle Taşındı

Mersin'in Tarsus ilçesinde gizemli kazının gerçekleştiği  'kırmızı ev' kendi kaderi ile baş başa kaldı.

SAHİBİ ORTALARDA YOK

82 Evler Mahallesi'nde yer alan müstakil bir evde, özel harekat polisleri denetiminde ortalama 1 senedir devam eden gizemli kazı 9 ay önce bitmiş ve alan kapatılmıştı. Kırmızı evin sahiplerine ise henüz ulaşılamadı.

YAPILARDA HASAR MEYDANA GELDİ

Kazı alanının çevresinde bulunan evlerin büyük bir bölümü hasara uğramış, binalarda içli, dışlı irili ufaklı çatlaklar meydana gelmişti. Mahalle sakinleri kazı çalışmalarından sonra çatlakların devam ettiğini, mağdur kaldıklarını, devlet yetkililerinden yardım beklediklerini dile getiriyor. Mahallede oturanlar basın muhabirlerine konuşmaya çekinirken, mahallede sessizlik hakim sürüyor, evin olduğu sokakta endişeli bekleyiş devam ediyor.

'SOKAKLAR BOMBOŞ'

Kazı çalışması 9 ay önce bitmesine karşın mahalle sakinlerinin mağduriyetinin giderilmediğini ifade eden ve kameraya açıkllamalarda bulunan vatandaşlar, çaresizlik içinde beklediklerini söylediler. Kazı çevresinin yakınında olan evlerdeki çatlakların devam ettiği belirtildi.

Tarsuslu vatandaşlardan Murat Gölge konu ile ilgili açıklamalarında, 'Buradaki evlerin büyük bir kısmı çatladı. Kazı bittikten sonra herhangi bir işlem yapılmadı. Mahalle halkı da burayı terk etmiş vaziyette. Evler ve sokaklar sessiz bir şekilde bomboş" dedi. Ufuk Aktan ise, "Burası bir süre önce yetkililer tarafından kazılmıştı. Mahalle halkı evleri boşaltmak zorunda kaldı. Gördüğünüz gibi mahallede yaşayan kimse yok. Ne olacak kimse bilmiyor' şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal