Giresun'da Selde Mahsur Kalan Aileden AFAD'ın Yardımına Anlamlı Cevap

Giresun Espiye'de kısa bir süre önce gerçekleşen sel felaketi nedeniyle yolda mahsur kalan aile AFAD'ın 'helikopterle kurtarma' teklifini 'Benden daha zorda olanlar var' diyerek kabul etmedi. Aileden 7 kişi köylerine yürüyerek üç günde ulaştı.

29.08.2020-18:27 - (Son Güncelleme: 29.08.2020-18:42) Giresun'da Selde Mahsur Kalan Aileden AFAD'ın Yardımına Anlamlı Cevap
Giresun'un Espiye ilçesinde yaklaşık bir hafta önce yaşanan sel felaketinde 72 yaşındaki Nokta Çalışkan, çocukları ve torunlarıyla birlikte yolda mahsur kaldı.
AFAD'ın 'helikopterle kurtarma' teklifini 'Daha zor durumda olanlar var' diyerek istemeyen 7 kişilik Çalışkan ailesi, köylerine yürüyerek üç günde vardı.

Köylerine gitmek için yola çıktıklarında heyelanın indiğini ve geri döndüklerini belirten çalışkan ailesi geceleri köylerde kaldıklarını ve çocukların beş yerde onları iple yukarı çektiklerini anlattı. Ve 'AFAD'dan 'Helikopter gönderelim' dediler. 'Buraya kadar kendi imkanlarımızla geldik, başka yerlere gitsin' dedik. 'Ben 72 yaşındayım, ben geldim, siz de benim bastığım yerlere basarak gelin' dedim. Daha çok ihtiyacı olan birileri var diye helikopteri istemedim. Yalın ayak 3 günde geldim."' ifadelerini kullandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal