Fransa'nın Sözde Ermeni Soykırımı Kararına Türkiye'den Tepki

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 1915 olaylarının yıl dönümü olan 24 Nisan'ı 'Ermeni soykırımını anma günü' ilan ettiğini duyurdu. Karara tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Şiddetle kınıyoruz." dedi.

06.02.2019-11:49 - (Son Güncelleme: 06.02.2019-11:51) Fransa'nın Sözde Ermeni Soykırımı Kararına Türkiye'den Tepki

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 24 Nisan'ı Ermeni soykırımını anma günü yaparak kararın ilerleyen haftalarda yürürlüğe gireceğini söyledi. Fransa'nın skandal kararına tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Şiddetle kınıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklaması şu şekilde:

"TÜRKİYE AÇISINDAN HİÇBİR HÜKMÜ YOKTUR"

"Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 24 Nisan'ı sözde Ermeni Soykırımını Anma Günü olarak açıklayan sözlerini şiddetle kınıyoruz. Sözde Ermeni soykırımı iddiaları hiç bir hukuki zemini olmayan, tarihi gerçeklere aykırı, siyasi bir iftiradır. Türkiye bakımından hiçbir hükmü yoktur."

"TARİHİ OLAYLARI MANİPÜLE ETMEYE ÇALIŞILIYOR"

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2005 senesinde tarihi gerçeklerin ortaya çıkarılması için yaptığı Ortak Tarih Komisyonu kurulması çağrısından kaçanlar, tarihi olayları manipüle etmeye uğraşmaktadırlar."

"KINIYOR VE REDDEDİYORUZ"

"Geçmişimizi çarpıtarak tarihten kin, nefret ve husumet çıkarmaya tevessül edenlere kesinlikle fırsat vermeyeceğiz. Hiç kimse Türkiye'yi işlemediği bir suçtan sebeple itham edemez ve tarihimize leke süremez. Ülkesinde siyasi problemler yaşayan Sayın Macron'un günü kurtarma çabasıyla tarihi olayları siyasi malzeme durumuna getirmesini kınıyor ve reddediyoruz."

"AHLAKİ BİR CÜRÜMDÜR"

"Acıları yarıştırmak ve politik malzeme meselesi yapmak siyasi ve ahlaki bir suçtur. Türkiye, Birinci Dünya Savaşında meydana gelen olayları ortak acı ve adil hafıza yaklaşımıyla gün yüzüne çıkarmak için her türlü iyi niyetli uğraşa destek vermeyi sürdürecektir."

NE OLMUŞTU?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 24 Nisan'ı Ermeni soykırımını anma günü ilan ederek kararın ilerleyen haftalarda yürürlüğe gireceğini söyledi. Macron, mesele ile alakalı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bilgilendirdiğini de sözlerine ilave etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal