FİSKOBİRLİK TMO Adına Fındık Temin Edebilecek

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, üreticiden 9 Eylül Pazartesi gününden itibaren TMO koşullarında, gene aynı kuruma devredilmek üzere fındık temin edeceklerini söyledi.

06.09.2019-15:32 - (Son Güncelleme: 06.09.2019-15:32) FİSKOBİRLİK TMO Adına Fındık Temin Edebilecek

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir'li ile iletişime geçtiğini ve  TMO adına da fındık temin edebileceklerini belirtti.

Bunun yanı sıra konuyla ilgili yetkili mercilerleanlaşma imzadığını iddia eden Bayraktar şunları ekledi:

"Yaptığımız görüşmelerin sonucunda, üreticiden 9 Eylül Pazartesi gününden itibaren TMO şartlarında yine aynı kuruma devredilmek üzere fındık alımına başlayacağız." 

Bayraktar, belli bir ölçüde TMO adına fındık temin edeceklerini söyleyerek, "Her hafta alacağımız ürünü TMO'ya devredeceğiz. Bu durum, üreticinin serbest piyasa şartlarında fındık satmasının önüne geçecek ekstra bir çözüm olarak görülmektedir." dedi.

FİSKOBİRLİK'e ait bütün kooperatiflerde 9 Eylül'den bugüne TMO adına fındık temin edileceğini vurgulayan Bayraktar, kararın tüm sektör için hayırlı olmasını diledi.

Bayraktar, FİSKOBİRLİK adına fındık temin edilme sürecinin sürdüğünü belirterek, "Üreticilerimizin FİSKOBİRLİK'e olan ilgisi artıyor. Bu durum oldukça sevindirici. Üreticilerimizin gerek TMO adına, gerekse birlik adına yapılan alımlarda FİSKOBİRLİK'e destek vermelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal