FETÖ'den Bir Skandal Daha! Bank Asya Kredisi İle Bakın Ne Alınmış?

Ankara’da FETÖ’nün finans kaynağına ilişkin gerçekleştirilen soruşturmada örgütün Bank Asya’dan çekilen 437 bin 500 Euro kredi ile İskoçya’da kilise ve papaz evini satın aldığı öne sürüldü.

17.02.2018-12:22 - (Son Güncelleme: 17.02.2018-12:19) FETÖ'den Bir Skandal Daha! Bank Asya Kredisi İle Bakın Ne Alınmış?

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından, FETÖ’ye finansal destek sağladıkları ortaya çıkarılan, içlerinde bazı iş adamlarının da yer aldığı 52 kişinin yakalanması için dün 8 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda 22 şüpheli gözaltına alınırken, ülke imamları düzeyinde olan 16 şüphelinin ise yurtdışına kaçtığı tespit edildi.

Yapılan arama ve incelemelerde FETÖ’nün yurtdışında kurduğu kuruluşlara Bank Asya’dan yüklü miktarda krediler çekerek yurtdışına para kaçırdığı da ortaya çıkarıldı. Örgütün İskoçya’da kurduğu Axıs Educational Trust adlı kuruluşa Bank Asya aracılığı ile 437 bin 500 Euro kredi çekildiği, yurtdışına transfer edilen bu para ile örgütün İskoçya’da bir kilise ve bu kiliseye bağlı papaz evini satın aldığı belirtildi. Kilise ve papaz evinin satın alınması işleminin örgütün İngiltere imamı Adnan Azak tarafından yapıldığı tespit edilirken, yurtdışında firari konumunda yer alan Azak için dosya kapsamında yakalama kararı verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal