FETÖ'den 5 Kaymakam Görevden Alındı, 2 Kaymakam Açığa Alındı

Batman'ın Sason ve Beşiri kaymakamları ve Erzurum'un Narman, Uzundere ve Hınıs kaymakamları terör örgütü FETÖ soruşturması sebebiyle vazifeden alındı. Şanlıurfa’nın Akçakale ve merkez Karaköprü ilçe kaymakamları da açığa alındı.

07.09.2020-11:37 - (Son Güncelleme: 07.09.2020-16:19) FETÖ'den 5 Kaymakam Görevden Alındı, 2 Kaymakam Açığa Alındı

İçişleri Bakanlığı'nın FETÖ soruşturmaları çerçevesinde bir takım kaymakamlar görevden alındı.

Sason Kaymakamı Abdullah Özadalı ve Beşiri Kaymakamı Sinan Aşçı, ile ilgili başlatılan terör örgütü FETÖ soruşturması çerçevesinde vazifeden alındı. Özadalı'nın Sason Kaymakamlığı'na 10 Eylül 2018 tarihinde, Aşçı'nın da Beşiri Kaymakamlığı'na 7 Ağustos 2019 tarihinde vazifeye başladıklarını açıkladı.

ERZURUM'DAN ÜÇ KAYMAKAM

Erzurum Valisi Okay Memiş, İçişleri Bakanlığının hemen hemen 35 kaymakamla alakalı FETÖ soruşturması yaptığını söyledi. Bu çerçevede Narman, Uzundere ile Hınıs ilçe kaymakamlar vazifeden alındı.

Vali Memiş, 'Bu idari bir tedbir, dolayısıyla bu mücadele devam ediyor. Özel bir çalışma. İstiyoruz ki hiç kimse bu tür işlere bulaşmasın.' şeklinde konuştu.

ŞANLIURFA'DA 2 KAYMAKAM AÇIĞA ALINDI

Diğer taraftan Şanlıurfa’nın Akçakale Kaymakamı Hamza Özer ve merkez Karaköprü İlçe Kaymakamı Ufuk Akıl’ın da açığa alındığı belirtildi.

Daha öncesinde Şanlıurfa Vali Yardımcısı olarak vazife üstlenen Ufuk Akıl, 07/08/2019 tarih ve 2019/268 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Karaköprü ilçe kaymakamı görevine atanırken, Karaman’ın Başyayla ilçe kaymakamı olarak görev üstlenen Hamza Özer de 2017'de Akçakale Kaymakamı vazifesine atanmıştı.

Kaymakamların açığa alınma meselesinde de herhangi bir açıklama gelmedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal