FETÖ Soruşturmasında Ali Babacan İçin Karar Verildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı eski bakan Ali Babacan'a FETÖ soruşturması yapılmasına yer olmadığına karar verdi.

05.07.2019-16:48 - (Son Güncelleme: 05.07.2019-17:53)

Eski Hazine Müsteşarlığı personeli Ali Çelik, Ali Babacan hakkında bir dizi iddia ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusuna bulunmuştu. Açılan soruşturma sona erdi. Ali Çelik'in ifadesinin alınmasının sonrasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, iddiaları soyut bularak Babacan hakkında soruşturmasına yapılmasına yer olmadığına karar verdi.

"SORUŞTURMA YAPILMASINA YER OLMADIĞI"

Kararda "ihbarda bulunanın vazife yaptığı Hazine Müsteşarlığı'ndaki görev değişikliği ve hakkında idari soruşturma yapılmış olmasına karşı idare hukuku ilkelerine göre kanuni yollara başvurulabileceği, Cumhuriyet Başsavcılığımızın idarenin işlemlerine yerindelik denetimi yapmak gibi yetki ve görevi olmadığı, kurum içerisinde görevle alakalı disiplin ve idari tasarrufta bulunan yetkililerin bu tasarrufundan sebeple herhangi bir silahlı terör örgütüyle illiyet ve irtibatının kurulamayacağı dosya kapsamında anlaşılmıştır" denildi. Bu sebeple Ali Babacan ve diğer Hazine Müsteşarlığı görevlileri hakkında soruşturma yapılmasına yer olmadığı ifade edildi.

BABACAN HAKKINDA SORUŞTURMA KAPANMIŞ OLDU

Savcılık bu kararı kısa bir zaman önce hayata geçirilen lekelenmeme hakkı çerçevesinde aldı. Bu karar ardından Babacan hakkındaki soruşturma sona ermiş oldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal