FETÖ İmamı Kemal Batmaz'a Bağlı Şüphelilere Operasyon

FETÖ davasında eski Hava Kuvvetleri çalışanı 100 kişi ile sivil imam Kemal Batmaz'ın yetkisindeki 88 "mahrem imam" hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

16.11.2018-11:20 - (Son Güncelleme: 16.11.2018-11:13) FETÖ İmamı Kemal Batmaz'a Bağlı Şüphelilere Operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasına karşı soruşturması çerçevesinde eski Hava Kuvvetleri çalışanı 100 asker ile darbe girişimini Akıncı Üssü'ndeki 143. Filo'dan Adil Öksüz ile yönlendirdiği tespit edilen örgütün "Hava Kuvvetleri imamı" Kemal Batmaz'ın yetkisindeki 88 "mahrem imam" hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Başsavcılığın yaptığı açıklamaya göre, örgütün mahrem imamlarıyla sabit telefonlardan periyodik ve ardışık aramalarla haberleştikleri belirlenen Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan eski 4 teğmen ve 96 astsubay ile FETÖ'nün "Hava Kuvvetleri İmamı" Kemal Batmaz'a bağlı 88 sivil "mahrem imam" hakkında gözaltı kararı verildi.

Kararın verilmesiyle harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanması için Ankara merkezli 25 ilde operasyon yürüttü. Gözaltına alınan asker şüpheliler ile alakalı daha önce açılan soruşturmalardan dolayı idari işlem uygulandığı açıklanırken, "mahrem imam"lardan 13'ünün farklı kamu kurumlarında halen aktif olarak çalıştığı belirtildi. Operasyon çerçevesinde 60'ı eski asker, 86 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal