Fahrettin Koca, Sert Önlemlerin Sinyalini Verdi: Kısıtlamalar Daha da Genişletilebilir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çoğalan vakaların ardından hafta sonu için yürütülen sokağa çıkma sınırlamasıyla alakalı, "Bu, gerektiğinde daha da genişletilebilir. Gelecek hafta Bilim Kurulu'nda zaten değerlendirmiş olacağız" dedi.

26.11.2020-10:18 - (Son Güncelleme: 26.11.2020-10:15) Fahrettin Koca, Sert Önlemlerin Sinyalini Verdi: Kısıtlamalar Daha da Genişletilebilir
Bilim Kurulu, son haftalarda çoğalan koronavirüs vaka sayılarını değerlendirmek için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bir araya geldi. Önemli toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki hafta sonu itibarıyla uygulanmaya başlanan sınırlamalarla alakalı olarak, "Ortalama 2 hafta içerisinde sonucu değerlendirmek mümkün olur. Dolayısıyla şu an değerlendirmek için erken. Önümüzdeki hafta bu kısıtlamaların pandeminin seyrini nasıl etkilediğini görmüş olacağız. Ona göre de ilave tedbir alınıp alınmaması gerektiği öneri olarak sunulmuş olacak" dedi.

"Biz hafta sonu akşam 20 ile sabah 10 arası sokağa çıkma yasağı olacak' demiş olsaydık aynı algı olmazdı. Ama aslında olan buydu" ifadesini kullanan Fahrettin Koca, açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı:

''10 GÜN İÇERİSİNDE SONUÇLARI GÖREREK...''

"Sokağa çıkma kısıtlaması, gerektiğinde daha da genişletilebilir. Gelecek hafta Bilim Kurulu'nda zaten değerlendirmiş olacağız. Önümüzdeki bir hafta, 10 gün içerisinde sonuçlarını görerek genişletme ya da daraltma önerimizi yapacağız.

''EV ORTAMINDA BULAŞLARIN ÇOK YOĞUN OLDUĞUNU BLİYORUZ''

Önemli olan vatandaşımızın bireysel olarak hassasiyetle uymaları gerektiğidir. Zorunlu olmadıkça, evden mümkün mertebe çıkmamalıyız. Ev ortamında bulaşların çok yoğun olduğunu biliyoruz"
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal