Ersoy Dede'den İsmail Saymaz'a Süleymani Cevabı

ABD'nin suiskasti sonucunda ölen İranlı General Süleymani hakkında Twitter'da paylaşım yapan İsmail Saymaz, Süleymani'nin ölümünden mutluluk duyanları Amerikancı olmakla suçladı. Saymaz'ın söz konusu paylaşımına yanıt Gazeteci Ersoy Dede'den geldi.

03.01.2020-11:26 - (Son Güncelleme: 03.01.2020-11:40) Ersoy Dede'den İsmail Saymaz'a Süleymani Cevabı

İran'ın askeri yayılmacı politikalarında önemli bir rol oynayan Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani, ABD'nin füzeli saldırısı ile öldürüldü.

Özellikle Irak'ta mezhespsel çatışmaları körüklediği bilinen İran'ın Generalinin ölümü ise dünya gündemine bomba gibi düştü.

İSMAİL SAYMAZ'DAN 'MEZHEPÇİLİK' VE 'AMERİKANCILIK' SUÇLAMASI

İsmail Saymaz söz konusu paylaşımında, "Bazı İslamcıların gözünü mezhepçilik nefreti o kadar bürümüş ki Kasım Süleymani’yi öldüren Amerikan bombasından parça bulsalar kutsal diye yüzlerine sürecekler." ifadelerine yer vererek büyük tepki çekti.

ERSOY DEDE'DEN YANIT: 'HANGİSİ MEZHEPÇİLİK?'

İsmail Saymaz'a verdiği yanıtta Amerika'nın en büyük bela olduğunu vurgulayan Dede, "Kimse ABD'nin elinde müslüman kanı olduğunu inkar etmiyor. Dünyanın başına gelmiş en büyük bela ABD'dir. Ama bu, Süleymani'nin bir katil olduğu gerçeğini değiştirmez.. şimdi soralım; hangisi mezhepçilik. Bu gerçeğe rağmen Süleymani'ye ağıt yakmak mı, katile katil diyebilmek mi?" diyerek Saymaz'ın akıl dışı değerlendirmesine tepki gösterdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal