Ermenistan Başbakanı: Gerilimi Türkiye Tırmandırıyor

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı telefon görüşmesinde Karabağ'daki gerilimi Türkiye'nin tırmandırdığını söyledi.

28.09.2020-09:25 - (Son Güncelleme: 28.09.2020-09:52) Ermenistan Başbakanı: Gerilimi Türkiye Tırmandırıyor

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'da yaşanan olayları ele almak üzere Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Paşinyan görüşmede, Türkiye'nin Dağlık Karabağ'da tırmanan gerilimde Türkiye'nin saldırgan tutumunun etkisi olduğunu iddia etti.

Dün Karabağ üzerinden işgal girişimi başlatan Ermenistan ordusu, birçok sivil yerleşim yerlerine saldırı düzenleyerek can ve mal kaybına neden oldu. Ordu, Azerbaycan ordusunun karşı saldırısı sonucu geri çekilmek zorunda kaldı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşmesi sırasında gerilimin nedeni olarak Türkiye'yi gösterdi.

"TÜRKİYE SALDIRGAN VE YIKICI BİR TUTUMDA"

Ermenistan Bakanlar Kurulu basın dairesi tarafından yapılan açıklamada, Başbakan Paşinyan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Dağlık Karabağ geriliminin ele alındığı ve Paşinyan'ın yaşananlarla ilgili 'Türkiye’nin saldırgan ve yıkıcı rolüne' vurgu yaptığı belirtildi. 

Açıklamada "Başbakan, muhatabının dikkatini Türkiye'nin sert, önyargılı ve saldırgan tutumuna ve bu ülkenin olası müdahalesini durdurma gerekliliğine çekti." ifadeleri kullanıldı.

MACRON GERİLİMDEN ENDİŞELİ

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Macron'un durumla ilgili derin endişelerinin dile getirdiği ve gerilimin devam etmesinin kabul edilemez olduğunu söylediği vurgulandı. Macron'un ayrıca "çatışmaların sona ermesi ve gerilimin yatışması için her türlü önlemin alınmasını gerekli gördüğü" ifade edildi. 

Cumhurbaşkanı Macron ayrıca, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanlarının bölgede barışın yeniden sağlanması çabalarını yoğunlaştırması gerektiğini vurguladığı kaydedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal