Elbistan Kuran Kursu'nda Çocukların Şiddet Görmesine Diyanet'ten Tepki!

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Kuran Kursu'nda darbedilen kız çocuklarının videosuna Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan tepki gecikmedi.

26.09.2020-09:34 - (Son Güncelleme: 26.09.2020-09:43)

Elbistan Bedir Efendi Hafızlık Yatılı Kuran Kursu'nda kendisinden yaşça büyük olduğu belirlenen bir kişi tarafından dövüldüğü belirlenen çocuğun ağlama sesi tüm Türkiye'de duyuldu.

Telefonla kayıt altına alınan görüntülere göre, söz konusu saldırganın çocuğun eline bir cisimle vurduğu görüldü.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç tarafından paylaşılan görüntülere Diyanet'ten tepki geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, olayla ilgili soruşturma talimatı verdi.

Diyanet Erbaş'ın konuya tepki gösterdiği açıklaması tam olarak şöyledir:

''Bugün sosyal medya ve farklı mecralarda yayınlanan ve Kahramanmaraş Elbistan ilçemizdeki bir Kur'an kursunda yaşandığı belirtilen görüntülerin ardından derhal ilgili birimlerimize soruşturma başlatılması talimatını verdim.

Gözaydınlığımız, geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik onların onurunu hiçe sayan, haklarına göz diken ve şiddete başvuran hiçbir anlayış asla tasvip edilemez. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım''

ELBİSTAN KAYMAKAMLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI

Sosyal medyadan yansıyan görüntülerin ardından basın açıklaması yapan Elbistan Kaymakamlığı şu ifadeleri kullandı:

''Müftülüğümüze bağlı Bedir Efendi Kur´an Kursu'na ait sosyal medyada yayımlanan görüntülerle ilgili basın açıklaması yapma gereği duyulmuştur.

Yapılan ilk araştırmada görüntülerin Kuran kursumuzda yatılı olarak kalan 10 ve 15 yaşlarındaki iki öğrenciye ait olduğu anlaşılmıştır. Konuyla ilgili idari ve adli tahkikat ivedilikle başlatılmıştır. Sonucundan kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal