Ekrem İmamoğlu’dan Şok Liste

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıkladığı “Bilim Kurulu”nun üyelerinin tamamının belirli bir zihniyette olması, bilim kurulundan çok siyasi kurula benziyor. PKK’nın yan kuruluşlarından Türk Tabipler Birliği adlı derneğe kadar bir çok marjinal yapı yanlısı bulunuyor.

27.03.2020-20:37 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-20:40) Ekrem İmamoğlu’dan Şok Liste

haber365 (İSTANBUL)- Coronavirüs tehdidi baş gösterdiğinden beri ortalıktan kaybolan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’a yönelik tedbir çalışmaları çerçevesinde açıkladığı “bilim kurulu” adlı yapı oldukça dikkat çekti.

Oluşturulan kurulun üyelerinin tamamının belirli bir siyasi görüşün mensubu olması dikkat çekti.

Oluşturulan Bilim Kurulu üyeleri arasında KHK’dan atılanların yanısıra, hekimlik kimliklerinden çok siyasi kimlikleri ile ön plana çıkan isimler var.

Sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımların büyük çoğunluğunun siyasi olması dikkat çeker ken, Türkiye’Nin Suriye’de teröre karşı yaptığı mücadeleye karşı çıkan paylaşımlar yapanlar da bulunuyor. Suriye’de PKK/YPG terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlara karşı çıkan bu siyasi şahıslardan bazılarının halkı devlete karşı isyana davet ettikleri gerekçesi ile tutuklandıkları ortaya çıktı.

haber365 muhabirlerinin yaptığı araştırmada Kurul üyelerinden biri PKK’nın yan kuruluşlarından olduğu öne Sürülen Halkların Demokrasi Kongresi adlı yapının yetkililerinden olduğu tespit ettiler.

Ekrem İmamoğlu’nun hazırladığı sözde tedbir önlemleri çerçevesinde kurduğu ve bilim kurulu adıyla andığı grubun İstanbul’a sağlık konusunda herhangi bir hizmet verip vermeyecekleri merak konusu oldu.

İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul’a yapılan Türkiye’nin en büyük hastanelerinin başında gelen Başakşehir Şehir Hastanesi’ne giden yoldaki çalışmaları durdurmuştu.

İmamoğlu, İstanbul’da yaşayan vatandaşların hayatını büyük bir tehlike ile karşı karşıya bırakan bu eyleminden vazgeçmedi henüz. Yaklaşık 3 000 yataklı olan hastane önümüzdeki günlerde faaliyete girecek ancak Büyükşehir Belediyesi, görevi olduğu halde hastaneye giden yolu yaptırmadı.

Ekrem İmamoğlu, koronavirüs salgını ortaya çıkınca 65 yaş üstü vatandaşların seyahat kartlarını geçici süre ile iptal edeceğine toplu taşıma araçlarının sefer sayılarını azalttı.

Metrobüs, otobüs, metro ve tramvay gibi bütün toplu taşıma seferlerinin azalmasından dolayı özellikle işe gidiş geliş saatlerinde otobüs duraklarında çok büyük sorunlar yaşanıyor. İMamoğlu’nun aldığı bu kısıtlama coronavirüsün İstanbul’da daha hızlı yayılmasına sebep olacağı biliniyor. Ancak Başkan İmamoğlu, bütün uyarılara rağmen bu düzenlemeden vazgeçmiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal