Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'u Mahkemeye mi Taşıyacak

İstanbul halkının Kanal İstanbul'a ikna olması gerektiğini savunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, projeyi mahkemeye taşıyabileceklerini belirtti.

14.12.2019-12:25 - (Son Güncelleme: 14.12.2019-13:49) Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'u Mahkemeye mi Taşıyacak

Türkiye'nin son günlerde önemli gündem başlıklarından birini Kanal İstanbul oluşturuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesini cinayet olarak nitelendirerek, projeye karşı çıkıyor.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun beyanlarına ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Sen otur işine bak. Kanal İstanbul'u yapacağız." şeklinde cevap verdi.

Ancak bu tartışmanın bir süre daha gündemdeki yerini koruması bekleniyor. Öyle ki; Erdoğan'ın sözleriyle tartışma noktalanmış görünmüyor.

Ekrem İmamoğlu, Tele 1'de dün Uğur Dündar ile Demokrasi Arenası programının konuğu oldu.

"Dava Açarız"

Kanal İstanbul tartışmalarına ilişkin yeniden açıklama yapan İBB Başkanı, yargı yolunu işaret etti ve "Halkın iradesinin ne kadar önde olduğunu, herhalde mahkemeler dolar taşar itirazlarımızı veririz. Dava açarız." şeklinde konuştu.

"Elimde Yetki Olsa, İstanbul'u Sit Alan İlan Ederim"

Kanal İstanbul'u engellemek için elinden geleni yapacağını söyleyen Ekrem İmamoğlu, "Benim elimde bir yetki olsa İstanbul'un batısından doğusuna sit alanı ilan ederim. Bu kadar önemli. On binlerce yıllık insanlık tarihinin içinde olduğu, Kanal İstanbul'un yok edeceği ilk insan kalıntıları ve yazıtların on bin yıllık olduğunu bilmeyen yok, böyle bir kenti birinci vazife nedir, korumak." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal