Dünya Posta Birliğinin 145. Yılı Kutlandı

Dünya Posta Birliğinin (UPU) 145'inci kuruluş yılı, Türkiye'nin de içinde yer aldığı 22 kurucu ülkenin dahil olduğu özel seremoniyle kutlandı.

09.10.2019-16:09 - (Son Güncelleme: 09.10.2019-16:01)

Dünya Posta Birliğinin (UPU) 145'inci kuruluş yılı, Türkiye'nin de içinde yer aldığı 22 kurucu ülkenin dahil olduğu özel seremoniyle kutlandı.

Merkezi İsviçre'nin başkenti Bern'de bulunan UPU'nun kuruluş yıl dönümü kutlamalarına, UPU İdari Konsey Başkanı olarak PTT AŞ Genel Müdürü Kenan Bozgeyik de dahil oldu. Bozgeyik, UPU'nun Kurucu 22 ülkesinin temsilcileriyle 9 Ekim 1874'te Birliğin Kuruluş Anlaşması'nın imzalandığı restoranda toplandı.

Zum Ausseren Stand Restorant'taki kutlamaya, Türkiye'nin yanı sıra diğer kurucu üye ülke temsilcileri ve UPU yönetimi de dahil oldu.UPU kurucu üyelerinden Türkiye'yi temsilen törende, Türkiye'nin Bern Büyükelçisi İlhan Saygılı da yer aldı. Buradaki etkinlikte, orijinal imza seremonisi gerçekleştirildi.

Bozgeyik, törenin ardından yaptığı açıklamada, Büyükelçi Saygılı'ya göstermiş olduğu ev sahipliği için teşekkürlerini iletti.Geçen ayın son günlerinde Bozgeyik'in kongre başkanlığını üstlendiği Dünya Posta Birliğinin 3. Olağanüstü Kongresinin son gününde uzlaşı sağlanarak, Birlik dağılmaktan son anda kurtulmuştu.

Bozgeyik'in Cenevre'de gerçekleşen kongredeki başarılı yönetimi ülke temsilcilerince başarılı karşılanmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal