Esenyurt'taki Dolu Minibüslere Düzenleme: Disipline Sevk Edilecekler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın tüm uyarılarına rağmen dolmuşlardaki doluluk devam ederken, İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası durumu el attı. Oda başkanı Kazım Bilge, 'Yoğunluk olan durakları komple gezeceğiz. 2 ihtar yapılacak 3’ncü ihtarda disiplin kuruluna sevk edeceğiz.' dedi.

11.07.2020-10:58 - (Son Güncelleme: 11.07.2020-14:12) Esenyurt'taki Dolu Minibüslere Düzenleme: Disipline Sevk Edilecekler

İstanbul'da bazı bölgelerde minibüs şoförleri fazla yolcu taşımaya devam ederken, geçtiğimiz günler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı ve uyarılarda bulundu. Bu açıklama sonrası tablo değişmezken, İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Kazım Bilge harekete geçti. Denetimlere bizzat katılacağını aktaran Bilge, yolcu sayımlarına dikkat edileceğini söyledi.

'ESENYURT'TAKİ DOLULUĞA BİZ DE TEPKİLİYİZ'

Özellikle Esenyurt'taki doluluk oranı dikkat çekerken, Bilge bu durumdan kendilerinin de şikayetçi olduğunu söyledi. Vatandaşların pandemi sürecinde bu şekilde seyahat etmelerinin kendilerini rahatsız ettiğini belirten Bilge, 'Bu sabahtan itibaren denetimlere ve kontrollere başladık. Biz de denetçilerimiz ve kooperatif başkanlarımızla beraber trafik şubesinden gelen memur arkadaşlarımıza yardımcı olmak ayakta yolcuyu kesmek için elimden geleni yapacağıma Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya söz veriyorum. Bundan sonra denetimlerde biz de olacağız. Bu durumu mutlaka çözmeye çalışacağız. Sadece esnafın bazı sıkıntıları var. 4 aydır şoförler çalışmıyor yeni yeni çalışmalar başladı.' dedi.

'YOLCULARDAN ZORLA BİNMEMELERİNİ RİCA EDİYORUZ'

Minibüs şoförlerine öneride bulunan Bilge, 'Minibüs şoförlerine dakikaların düşürmesini öneriyoruz. Zaten yolcu sayımları ekipler tarafından yapılıyor. Bu konumda yolculara daha ne kadar yardımcı olabiliriz ona bakıyoruz. Yolculardan da minibüslere zorla binmemelerini rica ediyoruz. Mümkünse kapı açıldığı zaman doluşmasınlar. Ben bugün bir video izledim. Bir şoför arkadaşımız 'Lütfen binmeyin bizim de sizin de sağlığınız önemli' dediği halde yolcu hiç dinlemeden 'ben işime yetişmek zorundayım' diyerek biniyor ve o minibüsün aracı çevriliyor.' ifadelerini kullandı.

'MİNİBÜSLERİN YÜZDE 50'Sİ ÇALIŞMIYOR'

Gündeme gelen şoför ve yolcu tartışmalarına değinen Bilge, bazı şoförlerin tavırlarının tüm şoförlere yansıtılmaması gerektiğini söyledi ve 'Birkaç tane kendini bilmez arkadaşımızın yaptığını tüm minibüsçülerin aynı kefeye konması bizi rahatsız ediyor. İstanbul’da şu anda minibüslerin yüzde 50’si bile çalışmıyor. Pandeminden dolayı toplu taşımaya mümkün olunca binilmemesi gerektiğine uyup özel araçlarıyla seyahat ediyorlar. Bu anlamda bizim işsizliğimiz zaten yeterince var. Ama bazı işçi kesiminin olduğu yerlerde birde deniz dönemi o bölgelerde aşırı derecede yoğunlaşma var. Bunu da önlemeye çalışacağız.' dedi.

'YOĞUNLUK OLAN DURAKLARI GEZECEĞİZ'

Duraklarda denetimin artırılacağını belirten Bilge, 'Yoğunluk olan durakları komple gezeceğiz. 2 ihtar yapılacak 3’ncü ihtarda disiplin kuruluna sevk edeceğiz. Bu yaptırımımız var. Sarıyer’de kooperatif başkanlığı yaptığım dönemde ilçe belediye ile görüşerek orada psikolojik destek alarak şoförlerime eğitim seminer verdim. Bunu tüm İstanbul genelinde yapmak istiyorum.' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal