Doğan Medya, Resmen Demirören'nin! Rekabet Kurumu Onay Çıktı

Rekabet Kurumu, Doğan Medya'nın Demirören'e satışına onay verdi. Karar, Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde bugün yayımlandı.

07.05.2018-14:59 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-14:39) Doğan Medya, Resmen Demirören'nin! Rekabet Kurumu Onay Çıktı

Demirören'e satış, 7 Nisan’da KAP'a yapılan bildirime göre 916 milyon dolar bedelle gerçekleşmişti. 

Doğan Holding bünyesinde bulunan teşebbüslerin bir kısmının tam kontrolünün Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş. üzerinden dolaylı ve nihai olarak Erdoğan Demirören tarafından devralınması işlemine Rekabet Kurumu tarafından izin verildi.

REKABETİ ZAYIFLATMAYACAĞI GÖRÜŞÜ BENİMSENDİ

Türkiye'nin en büyük medya kuruluşunun başka medya kuruluşlarını da bünyesinde barındıran Demirören Holding'e devrinin rekabet ortamını zayıflatabileceği eleştirileri ortaya atılmıştı.  Ancak Rekabet Kurumu Kurumun devir işleminin "yeni bir hakim durum yaratıldığı" veya "mevcut hakim durumun güçlendirildiği" gerekçesiye iki şirketin mali büyüklükleri gözönüne alınarak incelemesi gerektiğine dikkat çekilmişti.

Rekabet Kurumu Başkanı Ömer Torlak, Doğan Şirketler Grubu'nun medya sektöründe faaliyet gösteren şirketlerinin Demirören Holding'e satışının rekabete aykırı olduğu iddialarına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Dosyayı görmeden bir şey diyemeyiz. Dosya gelecek, orada pazar payları var, vesaire… İlgili kriterlere göre bakılacak. Şu aşamada herhangi bir müracaat yapılmadan bir şey söyleme şansımız yok. Çünkü ortada rakamlar, dosya yok" diye konuşmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal