Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ankara'da Sabah Namazını Kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde sabah namazını kıldırdı. Ali Erbaş, "Rabbim bizleri camilerimizden ayırmasın" diye konuştu.

25.06.2020-16:07 - (Son Güncelleme: 25.06.2020-16:06) Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ankara'da Sabah Namazını Kıldırdı
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan gelen açıklamaya bakıldığında, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde sabah namazını kıldırdı. Ali Erbaş, namazdan sonraki konuşmada, coronavirüs sebebiyle camide cemaatle ibadetin yasaklanmasından geçtiğimiz gün itibarıyla bütün vakit namazlarının tekrar cemaatle kılınmaya başlandığını bildirdi. İlk olarak bir ay önce cuma, öğle ile ikindi namazlarında cemaatle namaz kılınmaya başlanıldığını ifade eden Ali Erbaş, "Şimdi de sabah, akşam, yatsı namazlarımızı da kılmaya başlamış olduk. Rabbim kabul eylesin, bizleri camilerimizden ayırmasın" diye konuştu.

Başkan Ali Erbaş, bir hadis-i şerifte Hazreti Muhammed (s.a.s)'in, "Kıyamet günü hiçbir gölgenin bulunmadığı o anda, Allah'ın arşının gölgesi altında gölgelenecek yedi sınıf insandan birisi de kalbi camilere, mescitlere bağlı olanlar" buyurduğunu anımsatarak, "Rabbim, kalbimizi, gönlümüzü, bedenimizi camilerden uzak eylemesin. Neslimizi, çocuklarımızı neşe ve huzuru mescitlerde bulanlardan eylesin. İnşallah onları bu şekilde yetiştirmeyi hepimize nasip eylesin" dedi.

Camilerin, gelen vatandaşların neşeyi ve huzuru içinde olduğu mekanlar olduğunu aktaran Başkan Ali Erbaş, "Cenab-ı Hak içerisinde bulunmuş olduğumuz salgın hastalıktan insanlığı muhafaza eylesin. Vefat edenlere rahmet eylesin. Hasta olanlara şifalar nasip eylesin. Milletimizi, memleketimizi ve bütün insanlığı bu salgın hastalıktan dolayı düşmüş olduğu sıkıntıdan en kısa zamanda kurtarsın" diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal