Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Almanya Açıklaması!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile görüşmesinden sonra yaptığı bilgilendirmede, "Artık ilişkilerde daha pozitif ajandaya yönelmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

17.02.2018-08:51 - (Son Güncelleme: 17.02.2018-08:41) Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Almanya Açıklaması!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Almanya ile olan ilişkilerde bundan sonra daha pozitif ajandaya yönelinmesi gerektiğini açıkladı.
54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı bünyesinde Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile buluşan Çavuşoğlu, görüşmeden sonra mevkidaşıyla ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel'in mahkeme tarafından tahliye edilmesi konusunu açan Çavuşoğlu, bunun yalnızca yargıya yönelik bir konu olduğunu ifade ederek ''Daha önceki görüşmelerimizde idari alanda yapabileceğimiz bir şey varsa ifade ettik. İddianame hazır değildi. Biz Adalet Bakanlığından sürecin hızlandırılmasını istedik. Bağımsız mahkemeler kararını verdi. Biz de Alman tarafından sabırlı olmalarını rica etmişti, bunun hakim ve savcıların vereceği karar olacağını ifade etmiştik. Bundan sonra ilişkilerde daha pozitif ajandaya yönelmemiz gerekiyor.'' dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de Deniz Yücel'in serbest bırakılması ile ilgili olarak, ''Mahkemenin bağımsız kararı olduğunu biliyorum'' açıklamasını yaptı.

Burada Çavuşoğlu ile görüşmekten çok mutlu olduğunu ifade eden Gabriel, ''NATO'da partneriz. Güvenlik konusunda aynı çıkarlara sahibiz.'' şeklinde ifadeler kullandı.

Türkiye ile geçmişte zor dönemler yaşadıklarını ifade eden Gabriel, ''Tabii ki aramızda anlaşamadığımız bazı konular var. Ancak son zamanda dışişleri bakanları olarak bizlerin ve hükümetlerin yaptıkları görüşmeler önümüzdeki zamanlar için olumlu bir sinyaldir. Görüşmelerimizde ekonomi, enerji gibi konularda iş birliğini ele alacak toplantıların yaşama geçirilmesinin hızlandırılmasını kararlaştırdık.'' dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal