Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Konsolosun Konutunun Bugün Aranacağını Söyledi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Pompeo ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu, Suudi Arabistan konsolosunun konutunda bugün arama yapılacağını açıkladı.

17.10.2018-12:53 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-12:39) Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Konsolosun Konutunun Bugün Aranacağını Söyledi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çauşoğlu, ABD'li mevkidaşı Pompeo ile bir araya geldi.

Çavuşoğlu ile mevkidaşı Pompeo arasında yapılan görüşmede, Türkiye-ABD ikili ilişkileri, Suriye meselesi, bölgesel ve uluslararası meselelerde görüş alışverişi yapılacağı bildirildi.

ÇAVUŞOĞLU-POMPEO GÖRÜŞMESİ 35 DAKİKA SÜRDÜ

Çavuşoğlu ile Pompeo görüşmesi bitti, görüşme 35 dakika devam etti.

Çavuşoğlu, görüşmenin sonrasında gazetecilere açıklamalar yaptı.

"Mike Pompeo, Suudi Arabistan'ın ardından Ankara'ya geldi. Bir görüşme yaptık. Heyetlerimizle beraber yararlı bir görüşme oldu."

"Hem Kaşıkçı meselesini hem Münbiç meselesini görüştük, ikili ilişkilereden bahsettik. Sayın Cumhurbaşkanımız FETÖ hususuna değindi."

"KONUTTA VE ARAÇLARDA BUGÜN ARAMA GERÇEKLEŞECEK"

"Pompeo, Trump'ın görüşlerini aktardı. Kaşıkçı meselesi ile alakalı çekincelerini söyledi. Gazetelerde çıkan haberlere göre yorum yapmayız. Savcılık yoğun bir çalışma yapıyor. Başkonsololukta biraz gecikse de inceleme yapıldı. Dün akşam maalesef rezidansta soruşturma olmadı. Suudiler ailesinin olduğunu öne sürdüler. Bugün buraya girilmesini ümit ediyoruz. Hepsi bir sonuca vardıktan sonra somut bir sonuca ulaşabiliriz. Başkonsolos kendi ülkesine gitti, ne vakit döneceği ile alakalı bilgimiz yok. Bazı yaklaşımları tabii ki tepki topladı. Dolapları açıp saygısızca bakın burada yok gibi söylemleri bütün dünyada tepkiye sebep oldu. Konutta ve araçlarda inceleme bugün yapılacak. Dün, konutta ailesinin olduğu ifade edilerek yapılmadı."

Münbiç meselesini Cumhurbaşkanımız da söyledi. Bunu Pompeo ile görüşmüştük, bir gecikme olduğunu kendileri de söyledi. Sahada direncin bulunmaması, sahada görev yapan askerlerin direncinin olmaması önemli olan."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal