Diş Hekimleri Birliği Disiplin Kurulu Başkanı Coronavirüsten Hayatını Kaybetti

Türk Diş Hekimleri Birliği Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Oral, coronavirüsten dolayı 68 yaşında hayatını kaybetti.

01.04.2020-11:05 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-10:55) Diş Hekimleri Birliği Disiplin Kurulu Başkanı Coronavirüsten Hayatını Kaybetti

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını ülkemizde de etkisini artırmaya devam ediyor. Salgın ülkede birçok yere yayılırken, Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Oral yaklaşık 1 hafta önce yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Oral'a burada coronavirüs testi yapılırken, diş hekiminin test sonuçları pozitif çıktı. Oral daha sonra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. 

Burada yoğum bakıma kaldırılan Oral, hayatını kaybetti. Öte yandan, Oral'ın İzmir'de özel muayenehanesinin bulunduğu eşinin de karantina altında olduğu öğrenildi. Oral'ın virüsü ise bir hastasından kapmış olabileceği öne sürüldü.

Türkiye Diş Hekimleri Birliği Oral için yazılı bir açıklama yaptı ve "TDB Yüksek Disiplin Kurulu Başkanımız Mustafa Oral'ı kaybetmiş olduğumuzu derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Tüm dişhekimliği camiası adına üzüntümüz çok büyüktür. Mesleğimize ve Birliğimize yapmış olduğu katkılardan ötürü Sayın Mustafa Oral'ı daima saygı ve sevgiyle anacağız. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal