Denizli'de EFT Dolandırıcıları Esnafı Zarara Soktu

Denizli'de yaşanan olay pes dedirtti. Büfeden alışveril yapan 2 kişi ödemeyi EFT ile yaptığı bahanesiyle esnafı dolandırdı.

07.08.2020-11:11 - (Son Güncelleme: 07.08.2020-11:19) Denizli'de EFT Dolandırıcıları Esnafı Zarara Soktu

Denizli'nin Pamukkale ilçsinin Pamukkala Mahallesi'nde yaşananlar esnafı bıktırdı. Pamukkale'de büfesi olan Ali Yıldız'ın işletmesine gelen 2 kişi 3 bin 200 TL tutarında alışveriş yaparken ödemeyi büfe sahibinin hesabına EFT ile gönderdiklerini ifade etti.

Ali Yıldız, müşterilerinin dükkanından ayrılmasının ardından hesabını kontrol etti ve pararnın yatmadığını gördü. Dolandırıldığını anlayan Ali Yıldız, jandarmaya giderek şikayette bulundu. Denizli Jandarma Komutanlığı'nın Suç Araştırma Timi, Ali Yıldız'ın şikayeti üzerine 2 şahsı aramak için çalışma başlattı.

'DOLANDIRICILARA KARŞI UYARIYORUM'

EFT dolandırıcılarına karşı tüm esnafı uyaran Ali Yıldız, 'İş yerime gelen iki kişi, toplam 3 bin 200 liralık içki ve sigara alışverişi yaptı. Yanlarında para ve kredi kartı olmadığını söyleyip, EFT yapacaklarını söylediler. Telefonla benim IBAN hesabıma parayı gönderdiğini söyleyip, gösterdi. Ben de inandım. Sonra fark ettim, EFT mesai dışında anında hesaba yatmıyormuş, mesai saati başlayınca para geliyormuş. EFT'yi bana gösterdikten sonra iptal etmiş. Ben de diğer esnaf arkadaşlarımı uyarıyorum. Bu tür dolandırıcılara karşı dikkatli olsunlar' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal