Demirtaş'ın Kanlı Mazisi: 6-7 Ekim Olayları

Türkiye'nin toplumsal birlik ve beraberliği ile ilgili son senelerin en kritik provokatif hadiselerinden biri olan 6-7 Ekim hadiseleri hafızalardaki yerini hala koruyor. HDP Lideri Selahattin Demirtaş'ın sokağa çıkma talimatıyla 35 ilde birçok şiddet olayı ve can kaybı yaşanmıştı.

25.09.2020-11:31 - (Son Güncelleme: 25.09.2020-11:47) Demirtaş'ın Kanlı Mazisi: 6-7 Ekim Olayları

HDP'nin çağrısıyla 6-7 Ekim 2014 yılında YPG/PKK üyelerinin eğitildiği Kobani sebep gösterilerek Türkiye genelinde 35 şehirde PKK/PYD yandaşları yurt çapında şiddet hadiselerinin yaşanmasına yol açtı.

Aynel Arab adı ile bilinen Kobani, terör örgütlerinin Türkiye, Suriye ile Irak üçgeninde birbirilerinden kuvvet devşirme merkezi durumuna getirildi. DEAŞ'ın Kobani'yi işgal teşebbüsü başka bir terör örgütü PKK'nın Türkiye hudutlarında bölgesel bir etken olarak kodlanmasına yol açtı. Pek çok Avrupa ülkesi, DAEŞ riskine karşı PKK'yı silahlandırdı.

PKK'ya Suriye'deki kanadı PYD aracılığıyla açtığı kredi, Türkiye'nin Doğu ile Güneydoğu'yu normalleştirmek için açtığı Çözüm Süreci'nin neticeye varmasını engelleyen esaslardan biri oldu. Kobani hadiseleri döneminde PKK çizgisinde faaliyet yürüten ve siyasi tesirini terör örgütünün hizmetine veren HDP sokakları da harekete geçirerek pek çok insanın yaşamını yitirmesine yol açan hadiseleri başlatan ve provoke eden yan oldu.

HDP Lideri Selahattin Demirtaş'ın tansiyonu yükselten ifadeleri üzerine sokağa çıkan terör yandaşlarının eliyle onlarca masum insana hayatını kaybetti. O süreçte HDP Genel Merkezinin sosyal medya (twitter) üzerinden yaptığı illegal açıklamayla destekçilerini sokağa çıkmaya ve sokağa çıkanlara destek vermeye davet etmiş, bu hamlelerle fitili ateşlenen hainlik döngüsü aniden Türkiye'nin çeşitli bölgelerine dağılmıştı.

HDP Genel Merkezinin sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden şu ifadeleri kullanarak çağrı yapıldı:

'Şu anda toplantı halinde olan HDP MYK'dan halklarımıza acil çağrı, Kobani'de durum son derece kritiktir. IŞİD saldırılarının ve AKP iktidarının Kobani'ye ambargo tutumunu protesto etmek üzere halklarımızı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz.'

HDP'nin daveti üzerine 36 şehirde sokaklar birbirine girdi. Çıkan hadiselerde ili polis memuru şehit düştü, 43 sivil yaşamını yitirdi. 331'i emniyet personeli, 438'i sivil olmak üzere 769 insan yaralandı.

Çatışmalar esnasında beş örgüt üyesi cansız, üç örgüt üyesi de yaralı halde ele geçirildi. Dört bin 291 zanlının yakalandığı, bunlardan bin 105'i tutuklandı.

Yurt genelinde iki bin 389 hadise yaşandı. Hadiselere 121 bin 899 eylemci katıldı. 283'ü okul binalarına, 52'si emniyet binasına, 27'si kaymakamlık binasına, 73'ü siyasi parti olarak iki bin 558 binaya saldırı düzenlediği ve hasar verildiği belirlendi.

CENAZELER İŞKENCE YAPTILAR

Terörist topluluk, Yasin ile arkadaşlarını ateşli silahla vurarak üçünü pencereden attı. Birini de sürükleyip oradan çıkardı. Atıldıkları yerde kıvranan Yasin ile arkadaşları aşağıda duran topluluk tarafından, taş, satır, sopa ve tekmelerle işkence edilerek, üstlerindeki kıymetli eşyaları alındı. Evi arayan teröristler, yaralı bir şekilde tuvalette buldukları Yusuf Er'i dövüp binadan çıkardı. Yerde duran dört cesede vahşice işkence edilirken, oradan kaçmayı başaran Yusuf Er'in arkasından ateş edildi. Kurşunları sıyıran Yusuf Er bir müddet kaçtıktan sonra sokakta bayılıp düşünce etraftaki insanlar tarafından hastaneye kaldırıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal