DEAŞ ve HTŞ'ye Operasyon: Çok Sayıda Gözaltı

Terör örgütleri DEAŞ ve HTŞ'ye İstanbul'da düzenlenen operasyonda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

30.09.2020-10:11 - (Son Güncelleme: 30.09.2020-09:30) DEAŞ ve HTŞ'ye Operasyon: Çok Sayıda Gözaltı

İstanbul'da 8 farklı ilçede, terör örgütleri DEAŞ ve Heyet Tahrir el-Şam'a yönelik düzenlenen operasyonlarda çok sayıda yabancı uyruklunun gözaltına alındığı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre,  İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne (TEM) bağlı polis timleri, radikal terör örgütü DEAŞ ve Suriye iç savaşında yer alan selefi örgütlerden Heyet Tahrir el-Şam'a yönelik yeni bir operasyon başlattı.

Soruşturma kapsamında 'yabancı terörist savaşçı' (YTS) olarak adlandırılan şüphelilerin adreslerini tespit eden emniyet ekipleri, İstanbul'un 8 farklı ilçesinde gece yarısı özel harekat polisleriyle birlikte eş zamanlı baskın düzenledi.

Operasyonlarda, DEAŞ ve HTŞ ile bağlantılı oldukları değerlendirilen çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Soruşturmada yer alan şüphelilerin geçmiş dönemlerde DEAŞ ya da HTŞ saflarında Ortadoğu ülkelerindeki çatışmaya dolaylı ya da doğrudan katıldıkları ileri sürülüyor.

Gözaltına alınan şüphelilerin sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Terörle Mücadele Şubesine götürülmeleri ve çok yönlü olarak sorgulanmaları bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal