Cumhurbaşkanı Onayıyla Alınan Yeni Kararlar Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı onayıyla Ankara, Afyonkarahisar, Giresun, Zonguldak, Bursa ve Aydın'da bazı taşınmazların enerji ve nakil hatları projeleri çerçevesinde acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

02.06.2020-08:07 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-07:55) Cumhurbaşkanı Onayıyla Alınan Yeni Kararlar Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı onayıyla Ankara, Afyonkarahisar, Giresun, Zonguldak, Bursa ve Aydın'da bazı taşınmazların enerji ve nakil hatları projeleri çerçevesinde acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yazılı onayıyla Resmi Gazete'de yer alan kararlara göre, Ankara'nın Haymana ilçesinde inşaatı başalayacak olan Culuk KÖK-Boyalık Brş. Enerji Nakil Hattı için belirlenen güzergahtaki bazı taşınmazlar Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) tarafından acele kamulaştırılacak.

Afyonkarahisar'da Bolvadin ve Dinar ilçesine bağlı Uluköy ile TM III-Tınaztepe DM Enerji Nakil Hattı, Zonguldak'ta Çaycuma TM-Gökçebey DM Enerji Nakil Hattı ile Ereğli TM 2-Alaplı TR4 Enerji Nakil Hattı, Bursa'da Orhangazi-Paşalar ve İznik bölgesi ile Aydın'ın Söke ve Germencik ilçelerinde inşa edilecek enerji iletim hatları için belirlenen taşınmazların da TEDAŞ ve Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) tarafından acele kamulaştırması yapılacak.

Giresun'da Moran Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin yapımı Alucra ilçesindeki bazı taşınmazların da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

İSTANBUL'UN BAZI İLÇELERİNDE RİSKLİ ALAN İLANI

İstanbul'un Bağcılar ilçesine bağlı Fatih Mahallesi'nde yer alan bazı güzerhahlar "riskli alan" ilan edildi.
Bahsi geçen karar 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un 2'nci ve ek 1'inci maddeleri gereğince alındı.

KIZILKUYU YABAN HAYATI GELİŞTİRME SAHASI'NIN SINIRLARININ DEĞİŞMESİ KARARI

Bununla birlikte Cumhurbaşkanı kararı ile Şanlıurfa'da bulunan Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nın sınırları değiştirildi.

Sınırları değiştirilen sahanın haritası ve koordinatlarının da ayrıntılı olarak yer aldığı kararda, bahsi geçen değişikliğin 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun 4'üncü maddesi gereğince yapıldığı bildirildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal