Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye'yi Tehdit Eden Libyalı Generale Sert Cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'yi tehdit eden Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü General Ahmed al-Mesmari'ye cevap verdi. Erdoğan gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi.

29.06.2019-12:28 - (Son Güncelleme: 29.06.2019-13:02)

Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü General Ahmed al-Mesmari, Türkiye'nin ülkedeki çatışmalarda aktif rol aldığını öne sürerek, skandal bir açıklama yaptı.

Mesmari, "Hava Kuvvetleri'ne Libya sularındaki Türk gemi ve teknelerinin hedef alınması doğrultusunda emir verildi" dedi.

ULUSAL ORDU'DAN TÜRKİYE'YE TEHDİT

Türkiye'yi General Halife Hafter'e karşı Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne destek vermekle itham eden Mesmari, "Libya topraklarında bütün Türk vatandaşlarının tutuklanacağını ve Türkiye'den Libya'ya gerçekleştirilen bütün uçuşların yasaklanacağını" ifade etti.

Mesmari, "Türkiye'ye ait Libya'daki firma ve projeler gibi stratejik alanların da silahlı kuvvetlerin meşru hedefi olarak görüldüğünü" ifade etti.

Arab News'ün aktardığına göre; Mesmari ayrıca hava savunma sistemlerinin Türkiye yapımı bir insansız hava aracını düşürdüğünü açıkladı.

ERDOĞAN: BÖYLE BİR TALİMAT VARSA TEDBİRLERİ ALIRIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Japonya'daki G-20 Zirvesi ardından yaptığı basın toplantısında mesele ile alaklaı bir soruyu cevapladı.

Meseleden haberdar olmadığını söyleyen Erdoğan, "Böyle bir talimat varsa şu anda alakalı arkadaşım burada. İletiriz. Zaten bu meseleyle alakalı tedbirlerimiz alınmıştır. Çok daha farklı biçimde bu tedbirleri alırız" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal