Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'ye Operasyon İşareti: Farklı Bir Aşamaya Geçeceğiz

Beştepe'deki 11. Büyükelçiler Konferansı'nda açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla başlattığımız süreci, inşallah çok yakında çok farklı bir aşamaya geçireceğiz" diyerek, Suriye'nin kuzeyine operasyon işareti verdi.

06.08.2019-13:07 - (Son Güncelleme: 06.08.2019-13:03) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'ye Operasyon İşareti: Farklı Bir Aşamaya Geçeceğiz

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 11. Büyükelçiler Konferansı'na katıldı. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Son dönemde Suriye'de meydana gelenler sahada olmadan masada olunamayacağını göstermiştir. Biz kolayın değil, zorun tarafındayız. Tribünlerden izleyen değil, olayların içerisinde olan, yönlendiren aktörler olmalıyız. Gerektiğinde diyalogla, gerektiğinde yumuşak güç unsurlarıyla, gerektiğinde zorlayıcı diplomasi araçlarıyla, gerektiğinde de fiili güç kullanarak milli çıkarlarımızı mutlaka savunacağız.

NATO müttefikimiz ABD'den de gerçek bir müttefike yaraşır hamleler atmasını bekliyoruz. Türkiye müttefikleriyle veya müttefikleri olmadan her türlü adımı atma hakkına sahiptir. Suriye'nin kuzeyindeki bu yapı ortadan kalkmadan, Türkiye kendini güvende hissedemez.

Türkiye yalnızca kendi geleceği için değil, bölgesinin barış ve huzuru için de inisiyatif almak mecburiyetindedir. Herkesi Suriye kaynaklı düzensiz göç baskısından kurtarmayı amaçlıyoruz.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla başlattığımız süreci, inşallah çok yakında çok farklı bir aşamaya geçireceğiz.

S-400'ler üstünden Türkiye'nin Batı'yla ilişkisinin sorgulanması doğru değil. Türkiye stratejik değil, bütünüyle ticari bir tercihte bulunmuştur. Ortak komite dahil, her türlü gayreti sergiledik. "

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal