Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriyelilerle İlgili Açıklama: Sınır Dışı Ederiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki akşam gerçekleştirilen MKYK toplantısında "Suriyelileri ülkelerine gitmeleri için teşvik edeceğiz. Suç işleyenleri sınır dışı edeceğiz" dediği öne sürüldü.

13.07.2019-15:43 - (Son Güncelleme: 13.07.2019-15:38) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriyelilerle İlgili Açıklama: Sınır Dışı Ederiz

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun aktardığına göre, MKYK'da yerel seçim sonuçları değerlendirilirken, bazı milletvekilleri özellikle Suriyeliler hususunda vatandaştan tepki geldiğini ve bu hususta yeni politikalar geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

"ÜLKELERİNE DÖNMELERİNİ TEŞVİK EDECEĞİZ"

Bunun ardından Cumhrubaşkanı Erdoğan "Biz Suriyelilere kapılarımızı açmak mecburiyetindeydik. Görmezden gelemezdik. Onlara sahip çıktık. Bizim başımıza da gelebilirdi. O zaman bize kim yardım edecekti, kim sahip çıkacaktı? Fakat bu hususta yeni hamlelerimiz olacak. Ülkelerine gitmeleri için teşvik edeceğiz. Suç işleyenleri kesinlikle sınır dışı edeceğiz. Ayrıca Suriyelilerden aldıkları sağlık hizmeti karşılığında bir katkı payı alınmasını düşünüyoruz" diye konuştu.

SUÇ İŞLEYEN SURİYELİLERİN YASAL KALIŞ HAKLARI SONLANDIRILIYOR

Geride bıraktığımız günlerde benzer bir açıklama da İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'dan gelmişti.

Çataklı, önemli hususlarda suç işleyen Suriyelilerin Türkiye'de geçici koruma statüleri iptal edilmek suretiyle yasal kalış haklarının bitirileceğini ve ülkelerine yollanacağını söylemişti.

Çataklı, "Kimsenin bir defa ülkemizde suç işleme özgürlüğü bulunmuyor. Bu Suriyeliler için de geçerli vatandaşımız için de geçerli. Suriyelilerin de diğer yabancıların da işlediği suçlarla alakalı olarak hem adli mercilerimizde işlemler devam ediyor hem de idari işlemler yapılıyor. Özellikle önemli meselelerde suç işleyen Suriyelilerin Türkiye'de yasal kalış hakkı yani geçici koruma statüleri iptal edilmek suretiyle yasal kalış hakları bitiriliyor. Ülkelerine dönmeleri sağlanıyor" diye konuşmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal