Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası programında Macron'un 'İslam krizde' açıklamalarını eleştirdi.

06.10.2020-15:40 - (Son Güncelleme: 06.10.2020-16:40)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan orada Macron'un 'İslam krizde' ifadelerine cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan ifadeler şu şekilde:

'DEAŞ benzeri bir fanatizmin Avrupa toplumlarını günbegün zehirlediğini görüyoruz. İsviçre'de Kur'an yakılması, Norveç'te yırtılması... Bunlar kutsallarımıza saldırılardan yalnızca birkaç tanesidir.

Batı dünyası kanser hücresi gibi büyüyen bu tehdit ile yüzleşme cesareti gösterememesidir. Müslümanlara yönelik saldırılar fikir özgürlüğü gibi gösteriliyor. Bu en tehlikelisi...

'SAYGISIZLIKTAN ÖTE PROVAKASYONDUR'

Irkçılık ve İslam düşmanlığı ile yüzleşmek yerine kaçanlar en büyük kötülüğü kendi toplumlarına yapıyorlar. İleride bunlar daha kötü şekilde karşılarına çıkacaktır.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un 'İslam krizde' açıklaması tam anlamıyla saldırıdır. Daha bir hafta önce münasebetlerimiz geliştirelim derken nasıl da unuttu.

Bizim ağzımızdan museviliğin yapılandırılmasına yönelik bir açıklama duydunuz mu, sen kimsin de islam yapılandırılmasına yönelik konuşabiliyorsun.

Macron'un özellikle cahili olduğu meselelerde konuşurken dikkatli olması gerekiyor. Bunu kendisine defalarca söyledim. Kendisinden artık sömürge valisi gibi davranmak yerine, sorumlu bir devlet adamı gibi hareket etmesini bekliyoruz'

'İSLAM KRİZDE' AÇIKLAMASI PROVAKASYONDUR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Müslümanlara saldırmak, Avrupalı siyasetçilerin başarısızlıklarını örtmek için kullandıkları bir yöntem haline gelmiştir. İç siyasette sıkışan, dış politikada çuvallayan liderler İslamı hedef göstererek kifayetsizliğini gizlemeye çalışıyor. Bu isme son olarak Macron katılmıştır. 'İslam krizde' açıklaması açık bir provokasyondur. Fransız devlet başkanı olarak, İslamın yapılandırılmasından bahsetmesi hadsizliktir, edepsizliktir.

'SEN KİMSİN Kİ?'

Bizim ağzımızdan bugüne kadar Hristiyanlığın yapılandırılmasını, Museviliğin yapılandırılması diye bir şey duydunuz mu? Sen kimsin ki ‘İslam’ın yapılandırılması’ diye bir ifadeyi ağzına alıyorsun.' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal