Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM'nin PKK ile Anlaşma İmzalamasına Sert Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM'nin terör örgütü PKK ile görüşüp resmi törenle anlaşma imzalamasına sert çıktı. Erdoğan olayı skandal olarak tanımladı.

04.07.2019-08:58 - (Son Güncelleme: 04.07.2019-08:51)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in (BM), PKK ile "bünyesindeki çocuk savaşçıları bırakması" için resmi törenle anlaşma imzalamasını "skandal" olarak tanımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya'nın Osaka şehrinde gerçekleştirilen G-20 Zirvesi'nin sonrasında Kyoto, Tokyo ve Pekin'e giderek açılışlara katıldı ve önemli temaslar yaptı. Pekin'den Türkiye'ye hareketinden önce oradaki Türkiye Büyükelçiliği'nde basın mensuplarıyla buluşup sohbet etti.

Erdoğan, "BM Genel Sekreteri Özel Temsilcisi Virginia Gamba PKK ile çocuk savaşçılar hususunda bir anlaşma yaptı. BM Temsilcisinin terör örgütüyle anlaşma yapmasını nasıl karşılıyorsunuz?" sorusuna şu sözlerle cevap verdi:

"DAHA SONRA GEREKİRSE BEN DE GÖRÜŞÜRÜM"

"BM'nin terör örgütü YPG/PKK ile bünyesindeki çocuk savaşçıları bırakması bahanesiyle bir araya gelmesi ve bir anlaşma imzalanması kesinlikle kabul edilemez. Bu hususta biz de ilgili mercileri önemli manada silkelemek istiyoruz. Hangi gerekçeyle olursa olsun BM'nin bir terör örgütünü bu biçimde muhatap kabul etmesi, masaya oturması ve resmi bir statü tanır gibi bir anlaşma imzalaması en hafif tabiriyle bir skandaldır. BM böyle bir skandalın altına imza atamaz. Olacak iş değil. Ben gıyabında söylüyorum fakat BM Genel Sekreteri Guterres'in bundan haberi yoktur, böyle bir yanlışı kesinlikle yapmaz diye düşünüyorum. Silahlı çatışmalarda çocuklar hususundaki özel temsilci Virginia Gamba'nın bu işlemini protesto etmek amaçlı BM Daimi Temsilcimiz Feridun Sinirlioğlu girişim başlattı. Döner dönmez de ilk aşamada Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Guterres'le meseleyi ele alır. Daha sonra gerekirse ben de görüşürüm. Bu ortada bırakılacak bir mesele değil."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal