Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD Temsilciler Meclisi'nin Kararına Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Temsilciler Meclisi'nin tasarı hakkında aldığı karara yönelik ülkemize atılan iftiranın bir ülke parlamentosunda kabul edilmesinden Türkiye tarafından üzüntüyle karşılandığını ifade etti.

30.10.2019-14:17 - (Son Güncelleme: 30.10.2019-14:21)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Ermeni Tasarısının onaylanmasına yönelik de önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: "ABD Temsilciler Meclisi'ndeki tasarılardan biri sözde Ermeni soykırımı iddilarıyla ilgili. ABD kamuoyunda ülkemiz aleyhine oluşan hava kullanılarak geçirildi. Fırsatçılık yapıldı. Tüm dünyaya sesleniyorum bu atılan adımın hiçbir kıymeti harbiyesi yok, bunu tanımıyoruz. Kendileri çalıp, kendileri oynuyorlar. Buna rağmen ülkemize atılan iftiranın bir ülke parlamentosunda kabul edilmesinden üzüntülüyüz. Dedik ki, bu iş tarihçilerin işidir. Bu iş arkeologların işidir. Görevlendirelim onlar bu çalışmayı yapsınlar. Bu işe bir siyaset gömleği giydirilmesin. Arşivlerimizde 1 milyonun üzerinde belge var. Ermeniler bugüne kadar herhangi bir arşiv sunamadılar. Yok ki sunsunlar. Bal bal demekle ağız tatlanmaz. Suçlusun demekle bizi suçlayamazsınız. Bu adımı, bu kararı biz tanımıyoruz." şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal