Cumhurbaşkanı Erdoğan Rus Gazetesine Yazdı: Kimseden Müsaade Alacak Değiliz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus Kommersant gazetesinde bir makale kaleme aldı. Erdoğan yazısında, "Terörle mücadele etmek için kimsenin müsaadesini alacak değiliz" dedi.

15.01.2019-17:46 - (Son Güncelleme: 15.01.2019-17:37) Cumhurbaşkanı Erdoğan Rus Gazetesine Yazdı: Kimseden Müsaade Alacak Değiliz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın bilinen gazetelerinden Kommersant için "Türkiye-Rusya işbirliği, Suriye krizinin çözümü için kritik önemde" başlıklı bir yazı yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu sözleri kullandı:

"ABD, KUZUYU KURDA TESLİM ETTİ"

Amerika Birleşik Devletleri, son senelerde PKK terör örgütünün Suriye kolu olan PYD/YPG teröristlerine silah ve eğitim desteği verdi. Bu stratejik bakımdan ve ahlâken problemli adımlar, DEAŞ terör örgütüyle mücadele ismi altında atıldı. ABD'nin bu hatası, DEAŞ baskısı altında yaşayan Suriyelilerin bir başka terör örgütünün kontrolü altına girmesine sebep oldu. Bir başka deyişle ABD, kuzuyu kurda verdi. Hatta uygulanan politikanın problemli olması sebebiyle önce PKK-PYD bağlantısını kabul eden resmi internet siteleri sansürlendi, ardından da Suriye Demokratik Güçleri ismi altında yeni bir sanal yapı kuruldu.

"KİMSENİN MÜSAADESİNİ İSTEYECEK DEĞİLİZ"

Bugün Amerika'da bazı tarafların ısrarla gözardı ettiği nokta, bu örgütün Suriyeli Kürtleri temsil etmediği; tam tersine Kürt asıllı Suriye vatandaşlarına birçok kötülük yaptığıdır. Sonuçta örgütün baskısından kaçan on binlerce Suriyeli Kürdün yıllardır Türkiye'de kalmaları, bu vaziyetin en somut ifadesidir. Bu sebeple son haftalarda dolaşıma sokulan iddiaların, gerçeklerle hiçbir alakası yoktur. Öte taraftan otuz seneyi geçen süredir insanlarımızı hedef alan bir terör örgütüyle alakalı ne yapılacağını kimseden öğrenecek, terörle mücadele etmek için kimsenin müsaadesini alacak değiliz. Şartlar olgunlaştığında Suriye topraklarından ülkemizi tehdit eden teröristleri hedef alma hakkımızı saklı tutuyoruz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal