Cumhurbaşkanı Erdoğan Okullar İle İlgili Son Durumu Açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Herkes toplantı sonunda çıkacak koronavirüs kararlarını merak ediyordu. Toplantı bitiminde açıklamalarda bulunan Erdoğan uzaktan eğitime dair konuştu.

17.11.2020-20:38 - (Son Güncelleme: 17.11.2020-21:59) Cumhurbaşkanı Erdoğan Okullar İle İlgili Son Durumu Açıkladı

'OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM NE OLACAK'

Okulların açılış tarihi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamalar geldi. Kabine toplantısında açılanan kararları duyuran Erdoğan, "Ara tatillerde olan okullardaki eğitim öğretim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek" dedi.

Bakan Selçuk, okulların tamamen açılmasıyla ilgili de ''Bizim de arzumuz isteğimiz o yönde. Şu anda salgın şartları buna izin vermiyor. İnşallah önümüzdeki günlerde salgının seyrine bakarak ilgili kurumlarla görüş alışverişi yaparak bu konularda elimizden geleni yapacağız'' demişti.

Alışveriş merkezi, market, restoran, berber ve kuaför gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak. Sinemalar, sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak.

Restoran ve kafelerde sadece paket servis uygulamasına geçilecek.

Kıraathanelerimizin faaliyetlerine bir süre ara verilecek.

65 yaş ve üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek.

Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edilecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek.

'MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DA AÇIKLAMA YAPTI'

Milli Eğitim Bakanlığı, konuyla ilgili az önce açıklama yaptı. Açıklamada, "Resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetleri, 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edecektir" denildi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal