Cumhurbaşkanı Erdoğan Necip Fazıl Ödül Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde 2019 Necip Fazıl Ödülleri Töreni'nde konuştu.

21.12.2019-20:54 - (Son Güncelleme: 21.12.2019-20:56) Cumhurbaşkanı Erdoğan Necip Fazıl Ödül Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde 2019 Necip Fazıl Ödülleri Töreni'nde konuştu. Konuşmasının başında Merhum Necip Fazıl Kısakürek'e atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Şairler arasında öldükten sonra eserleriyle yaşayanlar olduğu gibi gençleşenler de vardır. Hiç şüphesiz o isimlerin başında üstad Necip Fazıl geliyor. 

Geçmişimizle yüzleşmek bizi küçültmez, büyütür. Yakın tarihle ilgili en fazla CHP konuşmalı, özeleştiri yapmalı. CHP'nin ya özür dilemesi ya da pişmanlık duyduğunu millete söylemesi gerekiyor."

Necip Fazıl Ödülleri Sahiplerini Buldu

"Necip Fazıl Ödülleri 2019"da, "Necip Fazıl Şiir Ödülü" İbrahim Tenekeci'ye, "Necip Fazıl Hikaye-Roman Ödülü" Cemal Şakar'a, "Necip Fazıl Fikir-Araştırma Ödülü" Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın ve Dr. Coşkun Yılmaz'a verildi.

Meryem Kılıç ve Emin Gürdamur'a "Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü", Emced İslam Emced'e "Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat Ödülü", M. Uğur Derman'a ise "Necip Fazıl Saygı Ödülü" takdim edildi.

Ödüllerin verilmesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Takdim ettiğimiz bu mükafatların ilim ve kültür hayatımız açısından artık bir klasiğe dönüştüğünü görüyoruz. 2019 Şiir Ödülünü İbrahim Tenekeci'ye takdim ettik. İbrahim Tenekeci modernleşmenin yol açtığı çelişkilere dikkat çeken şiirlere imza atıyor.

Necip Fazıl Saygı Ödülünün bu yıl Prof. Uğur Derman hocamıza tevcih edilmesini son derece anlamlı son derece yerinde buluyorum. Osmanlı Devleti din, dil, etnik yapı ve kültür bakımından farklı özellikler taşıyan bir coğrafyada 600 yıl barış ve huzur dönemini yaşattı.

Üstadın hakkında eserler verdiği bu uğurda bedeller ödediği yakın tarihimize dair hadiselerin hâlen yeterince aydınlığa kavuşturulamadığını görüyoruz.

Tarihimiz doğrusuyla yanlışıyla, eksiğiyle fazlasıyla, sevinciyle üzüntüsüyle bizim tarihimizdir. Geçmişimizle yüzleşmek bizi küçültmez tam tersine büyütür. Hakikatlere ulaşma şansımızın oldukça yüksek bulunduğu yakın tarihimizle ilgili bu yaklaşıma daha çok ihtiyacımız var."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal