Cumhurbaşkanı Erdoğan: Murat Çetinkaya Talimatlara Uymadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görevden alınan Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın verilen emirlere uymadığını söyledi.

10.07.2019-15:19 - (Son Güncelleme: 10.07.2019-15:13)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hak-İş 14. Olağan Genel Kurulu'nda önemli açıklamalar yaptı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

"Bolu Belediyesi'nde işçilerin kapıya konulmasını kınıyorum. Akşam başka sabah başka söyleyenleri halkıma şikayet ediyorum. Bir kapı kapanır binlerce kapı açılır. İnşallah HAK-İŞ Sendikası olarak bu işin arkasındadır. Bizler de yanındayız. Hukuk yoluyla haklarımızı sonuna dek savunacağız.

Hak-İş kurulduğu günden beri bağrından çıktığı toplumun bütün konuları ile yakından ilgilenmiş bir sendikadır. Yerli ve milli duruşuyla çalışmalarına devam etmiştir. Türkiye'yi beraber bugünlere getirdik, inşallah gene beraber geleceğe taşıyacağız.

"FAİZ ENFLASYONUN ANASIDIR"

Merkez Bankası'nda yaptığımız görev değişikliği sebebiyle özellikle birilerinin yaklaşım tarzını kabul etmemiz mümkün değil. Bedelini kim ödeyecek siyasetçi ödeyecek. Mutluluğunu banka başındaki yaşayacak. Yok böyle bir şey. Verilen karara uyacaksın. Yeni yönetim sisteminde başkan bu meselelere müdahale yetkisini almıştır. Faiz denilen bu her türlü kötülüğün anası olan, verilen emirlere uymayan bu arkadaşımızın değişikliğine karar verdik. Bunu hep faizciler savunuyor. Faiz enflasyonun anasıdır. Bundan böyle faiz politikamızın nasıl şekillendiğini en kısa zamanda göreceksiniz. Merkez Bankası kendisi ile alakalı rolü hakkıyla oynasaydı böyle bir değişikliği ihtiyaç olmazdı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal