Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası'na Çok Sert Çıktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Merkez Bankası'nın faiz artırım kararı ile alakalı çok sert açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Şuan sabır aşamasındayım. Fakat bu sabır da bir yere kadar" dedi.

14.09.2018-11:59 - (Son Güncelleme: 14.09.2018-11:52) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası'na Çok Sert Çıktı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalar yaptı. Merkez Bankası'nın faiz artırımına dönük açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şuan sabır aşamasındayım. Fakat bu sabır da bir yere dek" ifadesini kullandı. Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

"AĞUSTOS'TAKİ YÜKSELİŞ BİR DÖVİZ SUİKASTİ GİRİŞİMİDİR"

"Türkiye, 24 Haziran seçimlerini başarıyla arkasında bırakarak demokatik olgunluğunu bütün dünyaya kanıtlamıştır. Milletimiz tercihini, Cumhurbaşkanlığı'nda beni, Meclis'te partimizden tarafa kullanmıştır, istikrar demiştir. Biz döviz kurunun yatay seyre geçmesini beklerken tam zıttı bir durumla karşı karşıya kaldık. ABD'nin açıklamaları ile alçak bir döviz saldırısına maruz bırakıldık. Dövizdeki yükseliş mantıkla izah edilemeyecek biçimde yükseltildi. Yılbaşında, 3,8 olan, Nisan başında yaklaşık 4 olan, Haziran'da 4,6'yı gören kuru buraya dek anlayabilirdik. Seçimde böyle bir kıpırdanma olabilir diye baktık. Daha sonraki olayları öyle açıklayamıyoruz. Temmuz'da aynı seyri gösteren dövizin, Ağustos'taki artışı bir döviz suikasti kalkışmasıdır. ABD yönetiminin egemenlik haklarımıza saygısızlık eden tutumlarına cevap vermedik diye oluyor. Türkiye bir kabile devleti değildir, hukuk devletidir."

"BAĞIMSIZLIĞIN NETİCESİNİ GÖRECEĞİZ, ŞAHSEN SABIR SAFHAMDIR"

"Hiçbir zaman enflasyon Merkez Bankası'nın duyurduğu gibi olmamıştır. 3. çeyrekte revize ediyor. Madem biliyorsun niçin revize ediyorsun? Faizi biliyorsun da, enflasyonu niçin bilemiyorsun? Merkez Bankası faiz artırımını çok yüksek yaptı. Haydi buyur bağımsızlık. Bağımsızlığın sonucunu göreceğiz, şahsen sabır aşamamdır. Biz sömürü manivelalarına eyvallah diyemeyiz. Ben yatırımcıma bakarım. Bir devletin kalkınması üretim, üretim, üretimdir. Finans kuruluşlarının yapması lazım olan bu çarkı döndürmektir. Finans kuruluşlarının ayakta durması da reel ekonomi ve reel yatırımcıya bağlıdır. Tulumbadan su gelmezse susuz kalırsın. Kişisel olarak faiz konusuna bakışımı böyle bilmenizi isterim"

"ELEKTİRİĞİ, SUYU DÖVİZLE Mİ ÖDÜYORSUN?"

"Gazı alan bastır gidiyor. Önüne gelen zam yapıyor. Faizle alakası olsun olmasın yapıyor. Dövizle kira alıyorlar. Menkul ve gayrimenkul alım-satım, kiralama işlemlerinde ödeme yükümlülükleri artık kendi paramızla gerçekleştirilecek. Elektriği, suyu dövizle mi veriyorsun? Öyle 25 kuruşa simit yok."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal